Hyppää sisältöön

Mäntyluoto−Tahkoluoto-rataosuuden tasoristeyksiä suljetaan hetkellisesti päällysrakenneurakan töiden ajaksi Porissa

Julkaistu 19.10.2022 9.01

 

Väyläviraston Pori−Mäntyluoto−Tahkoluoto-perusparannushankkeeseen kuuluva päällysrakenneurakka käynnistyi elokuussa Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisellä rataosuudella. Perusparannus tehdään 10 kilometrin mittaiselle rataosalle Mäntyluodosta Tahkoluotoon. Rataosalla on yhteensä kahdeksan tasoristeystä, jotka joudutaan väliaikaisesti sulkemaan tasoristeystöiden ajaksi. Tasoristeykset suljetaan lokakuun loppupuolella.

Pori−Mäntyluoto−Tahkoluoto-radan perusparannushankkeessa tehdään tasoristeysturvallisuutta parantavia töitä, joiden takia tasoristeyksiä joudutaan hetkellisesti sulkemaan lokakuun lopulla viikolla 43.

Ratavälillä on yhteensä kahdeksan tasoristeystä, jotka suljetaan väliaikaisesti töiden ajaksi.

"Päällysrakenneurakka Mäntyluodon ja Tahkoluodon välillä on ollut käynnissä elokuusta alkaen. Tasoristeystöiden ajaksi tasoristeyksiä joudutaan hetkellisesti sulkemaan liikenteeltä. Toivomme, että suluista on mahdollisimman vähän haittaa tienkäyttäjille", kertoo projektipäällikkö Mikko A. Heiskanen Väylävirastosta.

Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisen rataosuuden päällysrakenneurakan työt jatkuvat joulukuuhun asti.

Aikaisemmin hankkeella on parannettu Porin ja Mäntyluodon välinen rataosuus vuonna 2021. Pori−Mäntyluoto-rataosaa perusparannettiin tuolloin noin 15 kilometrin matkalta. Nyt käynnissä olevassa päällysrakenneurakassa parannettavaa rataosuutta on Tahkoluodon ja Mäntyluodon välillä noin 10 kilometrin verran.

Tasoristeysten sulkujen aikana tasoristeysten kannet vaihdetaan uusiin. Osa töistä pystytään ajoittamaan yöaikaan, mutta töitä tehdään myös päivisin. Urakoitsija tiedottaa suljettavista tasoristeyksistä ja mahdollisista kiertoreiteistä myös risteysalueille sijoitettavilla kylteillä. 

 

Tasoristeystöiden vaikutus tasoristeyksiin

Räyhäntien tasoristeys:
Merikappeli on suljettuna maanantaina 24.10.22 klo 07–17. Käytössä on Porin Sataman kautta kulkeva kiertotie.

Taukotien tasoristeys:
Tasoristeys on suljettu 24.10.22 klo 12–15.

Katavantien tasoristeys:
Tasoristeys on suljettu 24.10.22 klo 21–00.

Kirrintien tasoristeys: 
Rimpikarin Venesatamaan ja Rimpikarin mökkialueelle johtava Kolpantie on suljettu tasoristeystöiden ajan tiistaina 25.10.22 klo 07–17.

Betlehemintien tasoristeys: 
Tasoristeys on suljettu 25.10.22 klo 21 ja 26.10.22 klo 03 välisen ajan.

Ahlaistentien tasoristeys: 
Tasoristeys on suljettu 26.10. klo 19 ja 27.10. klo 03 välisen ajan.

Lyhytkarintien ja Kirrinsannantien tasoristeykset: 
Tasoristeykset ovat suljettuina 27.10.22 klo 07–17.

 

Lisätiedot hankkeen etenemiseen liittyen:

Mikko A. Heiskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, p. 029 534 3838, [email protected]

Lisätiedot tasoristeysten sulkujärjestelyihin liittyen:

Andrei Ivanov, työmaapäällikkö, Kreate, p. 050 467 5656, [email protected]

Seuraa hanketta:

https://vayla.fi/pori-mantyluoto-radan-perusparannus


Väyläviraston Pori–Mäntyluoto–Tahkoluoto-radan perusparannushankkeessa uusitaan radan päällysrakenteet ja tehdään muita radan parannustöitä. Hankkeessa kohennetaan myös tasoristeysturvallisuutta poistamalla ja parantamalla tasoristeyksiä. Rata on noin 25 kilometriä pitkä yksiraiteinen tavaraliikennerata. Pori–Mäntyluoto-rataosan perusparannus valmistui vuonna 2021, ja Mäntyluoto–Tahkoluoto-rataosa perusparannetaan vuoden 2022 aikana. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2024.