Hyppää sisältöön

Mäntyluoto–Tahkoluoto-radan päällysrakenteen vaihtourakka alkaa Porissa

Julkaistu 19.7.2022 9.38

 

Väyläviraston hankkeessa perusparannetaan Pori–Mäntyluoto–Tahkoluoto-rataosuus noin 25 kilometrin matkalta. Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisellä rataosalla käynnistyy päällysrakenteen vaihtourakka elokuussa. Hankkeella on myös käynnissä tasoristeysturvallisuutta parantavien ratasuunnitelmien laadinta, joka kestää arviolta kevääseen 2023. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu vuonna 2024.

Pori–Mäntyluoto–Tahkoluoto-perusparannushanke sai alkuvuodesta 2022 lisärahoituksen, jonka myötä perusparannus tehdään 10 kilometrin mittaiselle rataosalle Mäntyluodosta Tahkoluotoon. Aiemmin hankkeessa on perusparannettu Porin ja Mäntyluodon välinen rataosa noin 15 kilometrin matkalta vuonna 2021.

Päällysrakenteen vaihtourakka Mäntyluodon ja Tahkoluodon välillä käynnistyy elokuussa. 

”Radan päällysrakenne on tullut käyttöikänsä päähän. Uusimalla päällysrakenteen voimme varmistaa myös Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisen rataosuuden käytettävyyden pitkälle tulevaisuuteen. Radan peruskorjauksessa radan tukirakenne, ratapölkyt ja ratakiskot uusitaan”, kertoo projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väylävirastosta.

Päällysrakenteen uusimisen vuoksi Mäntyluoto–Tahkoluoto-ratavälillä suljetaan elokuusta lähtien hetkellisesti tasoristeyksiä. Ratavälillä on yhteensä 8 tasoristeystä.

Tasoristeysten hetkellisistä sulkemisista ja mahdollisista kiertoreiteistä tiedotetaan erikseen urakan edetessä.

Radan päällysrakenteen uusimisen yhteydessä vahvistetaan myös meripengertä. Toimenpide kohdistuu Tahkoluodon ratasillan jälkeiseen meripengerosuuteen noin 110 metrin matkalta ratasillasta Tahkoluotoon päin.

Ratasuunnittelu tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi etenee

Tällä hetkellä hankkeella on myös käynnissä ratasuunnitelmien laadinta tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi. Hankkeeseen kuuluu kolme eri ratasuunnitelmaa Porin ja Tahkoluodon välillä.

”Perusparannuksen lisäksi hankkeen tavoitteena on rataosien tasoristeysturvallisuuden kohentaminen poistamalla ja parantamalla tasoristeyksiä. Ratasuunnitelmien arvioidaan valmistuvan lokakuun 2022 ja huhtikuun 2023 välisenä aikana”, Heiskanen kertoo.

Ratasuunnitelmissa radan eri osat suunnitellaan yksityiskohtaisesti, ja huomioidaan radan vaikutus ympäristöönsä.

Hankealueella on yhteensä 24 tasoristeystä, joista alustavasti poistettaviksi esitetään Pori–Mäntyluoto-rataosalla yhdeksää tasoristeystä ja Mäntyluoto–Tahkoluoto-rataosalla neljää tasoristeystä.

Tasoristeysturvallisuuden parantamiseen liittyviä rakennustöitä tehdään alustavasti vuosien 2023–2024 aikana. Kaikille poistettaville tasoristeyksille suunnitellaan ja rakennetaan korvaavat tie- ja katuyhteydet.

 

Ensisijaisesti lisätietoja antaa:

Ari Lehto, projektipäällikkö, rakennuttajakonsultti Welado Oy, puh. 040 147 3344, [email protected]

Muut lisätiedot:
 

Mikko Heiskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3808, [email protected] (lomalla 4.7.–5.8.2022, sijaisena Mauri Mäkiaho, apulaisjohtaja, Väylävirasto, puh. 029 534 3541, [email protected])

 

Seuraa hanketta:

https://vayla.fi/pori-mantyluoto-radan-perusparannus


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.