Takaisin

Liikennevirasto uusii turvalaitteita pääradalla – Riihimäen ja Tampereen välillä suurin osa junista korvataan busseilla viitenä lauantaina

Liikennevirasto uusii turvalaitteita pääradalla – Riihimäen ja Tampereen välillä suurin osa junista korvataan busseilla viitenä lauantaina

Julkaistu 06.11.2018

Riihimäen ja Tampereen välisessä junaliikenteessä on turvalaitteiden uusimisesta johtuvia katkoja seuraavana viitenä lauantaina. Uudet turvalaitteet vähentävät häiriöitä ja varmistavat turvallisen junaliikenteen vuosikymmeniksi eteenpäin.

Liikennevirasto uusii elinkaarensa päähän tulleet turvalaitteet Tampereen ja Riihimäen välisellä rataosalla. Turvalaitetöiden aikana radalla pystytään ajamaan vain osa kaukojunista ja yksittäisiä tavarajunia. Tämän takia VR korvaa suurimman osan junista Riihimäen ja Tampereen välillä busseilla seuraavana viitenä lauantaina.

"Riihimäen ja Tampereen väli kuuluu Suomen vilkkaimpiin rataosiin, joten myös turvalaitteiden täytyy olla kunnossa. Uudet turvalaitteet vähentävät junaliikenteen häiriöitä ja tekevät matkanteosta sujuvampaa vuosikymmeniksi eteenpäin", kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Juha Lehtola.

Uudet turvalaitteet maksavat töineen 59 miljoonaa euroa ja ne rahoitetaan hallituksen korjausvelkaohjelmasta. Uuden tietokonepohjaisen turvalaitejärjestelmän arvioidaan palvelevan junaliikennettä noin 30 vuotta.

Turvalaitteilla valvotaan junien sijaintia ja nopeutta. Niiden avulla siis varmistetaan, että junat ajavat oikeaa nopeutta ja se, että samalla alueella on vain yksi juna kerrallaan.

Katkojen ajoitus tehty liikenteen ehdoilla

Junaliikenteen katkot kestävät kerrallaan 24 tuntia ja ne vaikuttavat pääasiassa tulevien lauantaiden liikenteeseen. Lauantai on viikon hiljaisin matkustuspäivä, joten liikenteen muutokset vaikuttavat huomattavasti pienempään määrään asiakkaita kuin arkipäivän työmatkaliikenteessä.

"Punnitsimme VR:n kanssa erilaiset vaihtoehdot ja päädyimme siihen, että viikonloppuisin tehtävät turvalaitetyöt katkoineen haittaavat ihmisten ja tavaroiden liikkumista vähiten. Nyt saamme urakan valmiiksi viidessä viikossa ja haittaa on lähinnä viikonloppuisin. Ilman tällaisia katkoja työhön menisi 14 viikkoa, ja koko sen ajan junaliikenteelle koituisi pienempää ja suurempaa haittaa", Lehtola kertoo.

Liikennevirasto tekee VR:n kanssa parhaansa, jotta turvalaitteiden uusimisesta koituisi mahdollisimman vähän haittaa junaliikenteelle.

Katkojen aikataulut

Riihimäen ja Tampereen välisen rataosan katkot tapahtuvat seuraavan aikataulun mukaisesti.

La 10.11. kello 04:00 – Su 11.11. kello 04:00

La 17.11. kello 04:00 – Su 18.11. kello 04:00

La 24.11. kello 04:00 – Su 25.11. kello 04:00

La 01.12. kello 04:00 – Su 02.12. kello 04:00

La 08.12. kello 04:00 – Su 09.12. kello 04:00

Huomaathan, että poikkeuslauantaisin Tampereen asema-aukiolle (rautatieaseman edessä oleva parkkialue) on pääsy vain takseilla ja linja-autoilla noin klo 05.00–23.00.

VR korvaa junia katkon aikana busseilla

VR järjestää katkojen aikana korvaavia bussikuljetuksia Riihimäen ja Tampereen välillä. Lisätietoa korvaavista yhteyksistä ja poikkeusaikatauluista saat VR:n sivuilta http://www.vr.fi/rita

Lisätietoa

Viikonloppuisin ja virka-ajan ulkopuolella:

Liikenneviraston Rataliikennekeskus,
puh. 040 359 5020

Arkisin virka-aikaan:

Projektipäällikkö Juha Lehtola,
Liikennevirasto,
puh. 029 534 3892
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

 

 


reaktionapit