Hyppää sisältöön

Liikennevirasto on nyt Väylä

Julkaistu 31.12.2018

Liikennehallinnon uudistukset astuvat voimaan tänään 1.1.2019. Liikennevirasto on nyt Väylävirasto, virastosta ensisijaisesti käytettävä nimi on Väylä.

Väylä keskittyy tie-, rata- ja meriliikenneverkon suunnitteluun, kehittämiseen ja kunnossapitoon. Vastaamme osaltamme myös liikenteen ja maankäytön yhteensovittamisesta sekä liikenteenohjauksen ja talvimerenkulun järjestämisestä.

Vastuulla yli 20 miljardin väyläomaisuus

Väylän pääjohtajana jatkaa Kari Wihlman. Väylässä työskentelee 400 asiantuntijaa, mutta investointihankkeiden, suunnittelun ja kunnossapidon kautta työllistämme välillisesti yli 12 000 henkeä. Viraston vuosibudjetti on 2 miljardia euroa ja vastuullamme on yli 20 miljardin väyläomaisuus.

Yhteistyössä asiakasta palvellen

Väylä tekee tiivistä yhteistyötä liikenteen eri toimijoiden kanssa. Tänään 1.1.2019 aloittaa toimintansa kaikkien kulkumuotojen liikenteenohjauksesta vastaava yhtiö Traffic Management Finland Group. Samoin tänään toimintansa aloittaa toimintansa uusi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, joka vastaa mm. liikenteen luvista, pätevyyksistä ja valvonnasta. Alueelliset ELY-keskukset vastaavat Väylän ohjaamina maantieliikenteen sujuvuudesta ja turvallisuudesta sekä mm. kunnossapidosta alueillaan.
 
Kansalaisen palautekanavat ennallaan

Liikenneväyliin liittyvää palautetta voi antaa seuraavasti:

-      Kiireelliset palautteet tien kunnosta tai liikenteen ongelmista 24/7: Tienkäyttäjän linja 0200 2100 (palvelun tuottaa Traffic Management Finland Group)

-       Liikenteen asiakaspalveluun voit antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kehitysehdotuksia ja tehdä ilmoituksia maanteihin, rata- ja vesiväyliin liittyen.
Yhteydenotot verkossa https://liikenne.palautevayla.fi/ tai numeroon 0295 020 600 (palvelun tuottaa ELY-keskus).

Ajantasaista tietoa liikenteestä:

-       Liikennetilanne-palvelu tieto tieliikenteen häiriöistä, liikennesäästä sekä kunnossapidosta

-       Asemainfo.fi, matkustajainformaatiota rataliikenteestä

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta