Hyppää sisältöön

Liikennevirasto ja Blom Kartta Oy allekirjoittivat sopimuksen Espoo–Salo-oikoradan maastomallityöstä

Julkaistu 18.11.2018

Liikenneviraston projektipäällikkö Heidi Mäenpää ja Blom Kartta Oy:n toimitusjohtaja Peter Mero kättelemässä.

Liikennevirasto solmi 19.11.2018 sopimuksen Espoo–Salo-oikoradan mittausperustan ja maastomallin mittaustyöstä Blom Kartta Oy:n kanssa. Kyseessä on Suomen suurimpia infra-hankkeen maastomalli- ja mittausperustatöitä.

Maanantaina 19.11. allekirjoitettu sopimus kattaa noin sadan kilometrin pituisen alueen, joka tekee siitä yhden Suomen suurimmista maastomallitöistä. Blom Kartta Oy vastaa mittaustyöstä, ja työ tehdään yhdessä useiden maastomallien maastomittaustöihin erikoistuneiden suomalaisten alikonsulttien kanssa.

– Espoo–Salo-oikoradan massiivinen maastomalli vaatii paljon työtä. Suomen kokoisessa maassa on hyvä, että yhteistyö pelaa sekä suunnittelu- että mittauskonsulttien kesken, ja Liikennevirasto saa työhön erittäin pätevää osaamista ja riittävästi resursseja. Näin saamme laadukkaan ja yksityiskohtaisen lopputuotteen Espoo–Salo-oikoradan suunnittelua varten, Liikenneviraston projektipäällikkö Heidi Mäenpää kertoo.

Espoo–Salo-oikoradan yleissuunnittelu käynnistyi kesällä 2018. Maastomalli ja tarkka kartoitus tulevat palvelemaan sekä yleissuunnittelua että sitä seuraavia suunnitteluvaiheita.

– Olemme innostuneita päästessämme tekemään tarkkaa maastomallia ja pohjakarttaa Suomen suurimpaan infra-hankkeeseen. Neitseellinen ja rakentamaton maasto tuo tähän projektiin erityisen haasteensa, kertoo Blom Kartta Oy:n toimitusjohtaja Peter Mero.

Maastomallityön on määrä valmistua lokakuussa 2019. Lähestyvä talvi vaikuttaa merkittävästi työn aikataulutukseen.

– Mikäli talvi on lumeton tai vähäluminen, edistyvät maastomittaukset talven aikana hyvin. Aikataulu tulee olemaan haasteellinen, mutta olemme mitoittaneet omat ja alihankkijoidemme resurssit aikataulussa pysyäksemme, Peter Mero jatkaa.

Tarkempaa tietoa hankkeesta löytyy Espoo-Salo-oikoradan hankesivuilta (www.liikennevirasto.fi/kaikki-hankkeet/espoo-salo-oikorata), joilla on mahdollista ilmoittautua hankkeen postituslistalle. Ilmoittautuneille lähetetään hankkeen uutiskirjeitä, kutsut yleisötilaisuuksiin ja tietoa muista osallistumismahdollisuuksista.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Heidi Mäenpää, Liikennevirasto, puh. 029 534 3819, [email protected]

Toimitusjohtaja Peter Mero, Blom Kartta Oy, puh. 040 480 8010, [email protected]

Espoo–Salo-oikorata on osa nelivaiheista Helsinki–Turku nopea junayhteys -hanketta, joka lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa sekä tuo uusia mahdollisuuksia alueiden kasvuun ja kehitykseen. Espoo–Lohja–Salo välille suunnitellaan noin 95 kilometriä kokonaan uutta rautatieyhteyttä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta