Hyppää sisältöön

Liikenne pysäytetään ajoittain Laitaatsalmen uuden sillan valutöiden takia 21.8. alkaen

Julkaistu 17.08.2017

Valtatie 14 Laitaatsalmen -hankkeeseen liittyvät sillan betonivalutyöt alkavat maanantaina 21.8. klo 06.00 ja päättyvät alustavan aikataulun mukaan lauantaina 26.8. Tielläliikkujia pyydetään välttämään tarpeetonta liikennöintiä tietyömaan läheisyydessä valutöiden aikana.

Tulevat valutyöt ja betonin pumppaus pyritään tekemään pääosin ajoradan ja kevyen liikenteen väylän ulkopuolella. Töiden sujuvoittamiseksi liikennettä joudutaan kuitenkin ajoittain pysäyttämään. Huviveneliikenteelle silta avataan ainoastaan klo 11.00 ja 18.00. Rahtialusten avauksia rajoitus ei koske.

Työmaa-alueella henkilöautoliikenteen käytössä on kaksi kaistaa. Raskaat ajoneuvot päästetään Laitaatsalmen vanhan sillan yli yksi kerrallaan sillan kantavuuden vuoksi. Kevyt liikenne ohjataan betonointipaikan ohi ja liikenteenohjaajat turvaavat sujuvaa liikennettä.

Betonimassaa toimitetaan valua varten noin 8 kuorma-autolastia tunnissa. Massan toimitusnopeus on noin 40-50 m3/h, ja kokonaisbetonimäärä noin 5000 m3. Valu tehdään yhtäjaksoisena ja sen aiheuttamien tilapäisten meluhaittojen vuoksi työlle on haettu myös melulupa.

Lisätietoja:

Hannu Nurmi, projektipäällikkö, Liikennevirasto, 029 534 3574, hannu.nurmi(at)liikennevirasto.fi

Aki Loikkanen, työmaapäällikkö, Destia Oy, 0400 246 944, aki.loikkanen(at)destia.fi

Tietoa hankkeesta:

www.liikennevirasto.fi/laitaatsalmi

www.facebook.com/vt14laitaatsalmi

Hankkeessa siirretään Kyrönsalmen syväväylä helpommin navigoitavaan Laitaatsalmeen. Uuden syväväylän kohdalle rakennetaan kiinteät maantiesillat sujuvoittamaan liikennettä. Lisäksi hankkeen tieosuuksia parannetaan tienkäyttäjien turvallisen ja sujuvan liikennöinnin varmistamiseksi. Hanke toteutetaan vuosina 2016-2019.

Liitteet

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta