Hyppää sisältöön

Kutsu suunnitelmaluonnosten esittelyyn: Maantien 673 parantaminen rakentamalla jalkakäytävä ja pyörätie välille Vikby – Sulva, Mustasaari, tiesuunnitelma

Mustasaaren kunta laatii, sovittuaan asiasta Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) kanssa, tiesuunnitelmaa ”Maantien 673 parantaminen rakentamalla jalkakäytävä ja pyörätie välille Vikby – Sulva, Mustasaari”.

Hankkeessa suunnitellaan osa Tölby – Vikby osayleiskaavassa esitettyjä liikenteellisiä ratkaisuja. Suunniteltavana on maantien 673 itäpuolella oleva yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie, kolme alikulkua maantien 673 ali, yhteys Tölbyn-Vikbyntielle sekä liittymäjärjestelyjen parantamista. Hankkeella parannetaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta vilkkaalla tieosuudella. Hankkeella myös parannetaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallista liikkumista kylien ympäristöissä maantien molemmilla puolilla.

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa hankkeeseen liittyvää perinteistä yleisötilaisuutta ei järjestetä. Sen sijaan alueen asukkaat, maanomistaja ja muut asiasta kiinnostuneet voivat tutustua 12.1.- 22.1.2022 välisenä aikana suunnitelmaluonnoksiin ja niiden esittelymateriaaleihin Mustasaaren kunnan verkkosivulla: www.mustasaari.fi/maantie-673

Pyydämme lähettämään mielipiteet, kommentit ja kysymykset suunnitelmaluonnoksista 22.1.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Suunnitelmasta kiinnostuneet voivat myös halutessaan soittaa alla mainituille yhteyshenkilöille. Soittoaika on tiistaina 18.1.2022 klo 14-15 ja 17-18.

ELY-keskus käsittelee suunnitelmaan laatimiseen liittyen tarpeellisia henkilötietoja. Halutessasi tietää tarkemmin väyläsuunnittelun tietosuojakäytänteistä, tutustu verkkosivujen tietosuojaosioon osoitteessa https://www.elykeskus.fi/tietosuoja-ja-henkilotietojen-kasittely.

Kutsu on julkaistu ELY-keskuksen verkkosivuilla https://www.ely-keskus.fi/kuulutukset 12.1.2022. Lisätietoja suunnitelmasta antavat:

- Mustasaaren kunta Hans Hjerpe, puh. 050 696 12, [email protected]

- Ramboll Finland Oy Tero Hakkola, puh. 040 555 8497, [email protected]

Mustasaaren kunta Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Julkaistu 12.01.2022