Hyppää sisältöön

Kutsu esittelytilaisuuteen (verkko-osoitteessa): Tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen välillä Vuokatti – Kontiomäki, Sotkamo, Paltamo

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus), Väylävirasto sekä Sotkamon ja Paltamon kunnat laativat ratasuunnitelmaa "Tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen välillä Vuokatti – Kontiomäki" Sotkamon ja Paltamon kuntien alueella.  

Suunnittelukohteena on Joensuu-Kontiomäki rataosuus välillä Vuokatti-Kontiomäki. Suunnitelmaan sisältyy tasoristeyksien parantamista sekä poistuvien tasoristeyksien liikenteen ohjaamista yksityisjärjestelyin jäljelle jääviin tasoristeyksiin. Suunnitelman tavoitteena on parantaa ratajakson tie- ja rataliikenteen sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden lii-kenneturvallisuutta ja sujuvuutta.

Suunnitelmaluonnokset ovat esillä 17.9.2020 alkaen verkko-osoitteessa:
https://vayla.fi/kainuussa-suunnitteilla/rataosuuden-vuokatti-kontiomaki-parantaminen-sotkamo-ja-paltamo ja niitä esitellään asukkailla, maanomistajilla ja muille asiasta kiinnostuneille ke 23.9.2020 klo 17.00 – 18.30 Teams-tapahtumassa, joka tallennetaan. Tilaisuudessa voi tutus-tua suunnitelmaluonnoksiin ja esittää niistä mielipiteensä. Osallistuminen tilaisuuteen tapahtuu em. verkko-osoitteeseen tallennetun linkin välityksellä. Osallistuminen ei vaadi Teams-sovellusta eikä tapahtumaan tarvitse kirjautua. Esittelytilaisuuden Teams-tapahtumaan on mahdollista osallistua myös Sotkamon kunnantalolta valtuustosalista, josta on järjestetty tarvit-tavat yhteydet tapahtumaan. 

Ely-keskus käsittelee suunnitelmaan laatimiseen liittyen tarpeellisia henkilötietoja. Halutessasi tietää tarkemmin väyläsuunnittelun tietosuojakäytänteistä, tutustu verkkosivujen tietosuojaosioon osoitteessa http://www.ely-keskus.fi/documents/10191/32266487/POPELY_Teiden_suunnittelun_tietosuojaseloste.pdf

Lisätietoja antavat 
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, hankevastaava Ari Kuotesaho, puh. 0295 038 259, [email protected]
Väylävirasto, projektipäällikkö Jarno Viljakainen, puh. 050 5055 603, [email protected] 
Sotkamon kunta, tekninen johtaja Harri Helenius, puh. 044 750 2491, [email protected]
Paltamon kunta, rakennusmestari Mervi Kilpeläinen, puh. 044 2885 512, [email protected]
Ramboll Finland Oy, projektipäällikkö Merja Sivonen, puh.0400 876 465, [email protected] 

Julkaistu 23.09.2020