Hyppää sisältöön

Kuopion ratapihan parantaminen alkoi, katuliikenne suljetaan lokakuussa Puijonkadun rautatiesillan kohdalla

Julkaistu 9.9.2022 9.17

Kuopion henkilöratapihalla ja sen läheisyydessä on käynnissä työmaa. Puijonkadun liikenne katkaistaan 1.10.–16.10. väliseksi ajaksi Puutarhakadun ja Asemakadun välillä. 

Kuopion ratapihahankkeen tarkoituksena on tehdä ratapihasta nykyaikainen vanhaa kunnioittaen. Parannustyöt mahdollistavat esteettömän ja turvallisen kulkemisen laiturille ja junaan. 

Työt käynnistyvät vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa puretaan Puijonkadun ylittävän rautatiesillan pohjoisreuna. Puijonkadun katuliikenne katkaistaan Puijonkadun alikulkusillan kohdalta 1.10.2022. Katko päättyy 16.10.2022. 

Puijonkadun ollessa suljettuna kiertoreitti Puijonkadun eteläpuolella ohjaa Iisalmen suuntaan, sekä valtateille Asemakadun ja Karjalankadun kautta oheisen kuvan mukaisesti. Puijonkadun pohjoispuolelta keskustaan saapuville kiertotie ohjaa käyttämään Puutarhakatua ja Maaherrankatua. 

Moottoritieltä Iisalmen suunnasta tullessa valitaan Karjalankadun kautta kulkeva reitti. Mikkelin suunnasta reitti pysyy samana. 

Kevyt liikenne ohjataan Maaherrankadulle tai asematunneliin. Linja-autoreittien muutokset kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Karttakuvassa näkyy liikenteeltä katkaistava alue Puijonkadulla, sekä kiertotie Asemakadun ja Karjalankadun suuntaan.

”Vähän aikaa joudumme valitettavasti häiritsemään kuopiolaisten arkea Puijonkadun liikenteen katkaisemisella. Tämä tehdään kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi. Olemme suunnitelleet työt niin, että kunhan työmaalla ei tule vastaan yllätyksiä, häiriö on mahdollisimman lyhyt. Toivomme paikallistenkin opettelevan hetkeksi aikaa uudet kulkureitit Karjalankadun kautta, niin vältämme asemanseudun ruuhkautumisen”, toteaa projektipäällikkö Vesa Ruohomäki Väylävirastolta. 

Kunnostustyöt sisältävät meluavaa työtä, joka pyritään tekemään arkisin, lukuun ottamatta erikoistöitä. Lähialueen asukkaita tiedotetaan työaikatauluista talokohtaisesti. Alueella tehdään satunnaisesti töitä myös viikonloppuisin ja öisin. 

Nämä työvaiheet aiheuttavat ajoittain melua:

Sillanpäädyn tukiseinätyöt 15.–30.9.2022

Puijonkadun sillan purkutyöt 3.–16.10.2022

Hissikuilun tukiseinätyöt 10.–21.10.2022

Porapaalutus 24.–28.10.2022

Lisätietoja:
Väylävirasto, projektipäällikkö Vesa Ruohomäki,
p. 029 534 3258, [email protected]
 
Hankkeen verkkosivut: www.vayla.fi/kuopion-ratapiha
Hankkeen Facebook-sivut: www.facebook.com/kuopionratapiha/

Liitteet