Hyppää sisältöön

Kuopion ratapiha -hankkeen Maaherrankadun sillan paalutustyömaalta on lähtenyt savea liikkeelle

Julkaistu 6.5.2024 11.15

 

Kuopion Maaherrankadun sillan paalutus on saanut liikkeelle savista pohjavettä, mikä on aiheuttanut painaumia Asemakadulle. Vettä pääsi nousemaan myös lähitalon kellariin. Paalutustyö on toistaiseksi keskeytetty. Tilanteesta ei aiheudu junaliikenteelle merkittävää haittaa.

Aamuyöllä sunnuntaina rikkoutunut paalutuskone on johtanut ilmaa maan savikerrokseen Kuopion Maaherrankadun siltatyömaalla, mikä on saanut savisen pohjaveden liikkeelle. Tästä on aiheutunut painaumia Asemakadulle ja halkeamia Pohjolankadun viheralueelle sekä veden nousua läheisen talon kellariin.

Kiinteistön kellariin noussut vesi on pumpattu pois ja Asemakadun painauma on eristetty liikenteeltä. Alueen ympäristö on seurannassa ja tapahtuman juurisyytä selvitetään. Paalutustyöt jatkuvat, kun töiden jatkaminen todetaan turvalliseksi. 

Tilanteesta ei aiheudu junaliikenteelle merkittävää haittaa. Maaherrankadun alikulkusillan rakennustyöt alkoivat 2.4.2024, jolloin katu suljettiin moottoriliikenteeltä. Katu on suljettuna elokuun puoliväliin saakka. Jalankululle ja pyöräilylle varattu kulkuväylä työmaa-alueen läpi on normaalisti käytössä.

Lisätietoja:

Väylävirasto, projektipäällikkö Vesa Ruohomäki,

puh. 040 555 0426, [email protected]

Linkki hankkeen verkkosivuille: www.vayla.fi/kuopion-ratapiha

ja Facebook-sivulle: https://www.facebook.com/kuopionratapiha