Hyppää sisältöön

Kulku Kotkan Paimenportin seisakkeelle muuttuu - uusi kiertoreitti kulkee Takojantien kautta

Julkaistu 1.4.2022

Kulku Kotkan Paimenportin seisakkeelle muuttuu tiistaina 5.4.2022 aamulla. Muutos on voimassa toistaiseksi. Osittain murskepintainen kiertoreitti kulkee radan vartta kohti pohjoista ja kääntyy sitten vasemmalle Paimenportille ja siitä edelleen Takojantielle ja Kotkantielle. Kiertoreitti on merkitty keltaisilla opasteilla sekä erillisillä opaste-tauluilla.

Piirretty karttakuva Paimenportin seisakkeen uudesta kiertoreitistä. Kiertoreitti kulkee radan vartta kohti pohjoista ja kääntyy sitten vasemmalle Paimenportille ja siitä edelleen Takojantielle ja Kotkantielle.

Työmaaliikenne hankealueella lisääntyy merkittävästi. Alueella tehdään muun muassa louhintaa ja uusia siltapaikkoja rakennetaan ramppien kohdalle.  Uuden kiertoreitin käyttöönotolla varmistetaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallinen kulku Paimenportin seisakkeelle ja sieltä pois työmaaliikenteen kasvaessa. 

"Muutos on merkittävä Kymenlaakson keskussairaalaan kulkeville, sillä uusi kiertoreitti on noin 600 metriä aikaisempaa pidempi. Tämä kannattaa huomioida omaa matka-aikaansa arvioidessa", kertoo projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.  

Kymenlaakson sairaalaan on mahdollista kulkea myös Kotkan keskustan kautta. Tällöin kannattaa Paimenportin seisakkeen sijaan kulkea junalla Kotkan rautatieasemalle saakka ja siirtyä sieltä Kymenlaakson sairaalaan esimerkiksi julkista liikennettä käyttäen.  

Lisätietoja 
Väylävirasto, projektipäällikkö Jetro Matilainen, puh. 050 505 1513, [email protected]
GRK Infra Oy, työmaapäällikkö Antero Lehtinen, puh. 040 539 8055, [email protected]