Hyppää sisältöön

Kokkola ratapihan turvalaiteurakka käynnistyy

Julkaistu 01.07.2020

Kokkolan ratapihan turvalaitteiden uusiminen alkaa heinäkuussa johtoteiden rakentamisella. Suunnittelutyötä on tehty viime vuodesta lähtien ja hankkeen on määrä valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä. Turvalaitteiden käyttöönottovaiheesta aiheutuu ajoittaista häiriötä raideliikenteelle.

Turvallinen ratapiha

Kokkolan ratapiha on vilkas tavaraliikenteen asema. Hankkeessa uusitaan vanhentuneet turvalaitejärjestelmät, mikä parantaa ratapihan turvallisuutta ja mahdollistaa tulevaisuudessa eurooppalaisen rautatieliikenteen hallintajärjestelmän, eli ERTMS-järjestelmän käyttöönoton. Tietokoneavusteisen ohjausjärjestelmän avulla raiteita pystytään käyttämään tehokkaammin ja käsin käytettävien turvalaitteiden määrä vähenee.

Sujuvuutta liikenteeseen

Hanke aloitetaan kaapelireittien ja opastimien perustusten rakentamisella. Syksyllä on vuorossa laitetilojen rakentaminen. Käyttöönottovaihe on vuonna 2022, jolloin laitteiden käyttöönotosta aiheutuu ajoittaista häiriötä henkilö- ja tavaraliikenteelle.

Hankkeen budjetti on 8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Väyläviraston Projekti-insinööri Miikka Uotila, puh 029 534 3262, [email protected]

Rakennuttajakonsultin projektipäällikkö Pekka Saari, Ramboll, puh. 050 492 7360, [email protected]

Turvalaitetöiden rakennuttaja, Lauri Luoma, Ramboll, puh. 050 346 6657, [email protected]

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.