Hyppää sisältöön

Kitee: Väylävirasto selvittää vaihtoehtoja Syrjäsalmen ratasillan sulkemiselle

Julkaistu 4.5.2023 12.04

 

Kiteellä sijaitsevan Syrjäsalmen sillan yli kulkee Joensuun ja Imatran välinen vilkas rataosuus. Vanhan sillan suunniteltu elinkaari on käytetty ja tammikuussa 2023 käynnistettiin uuden sillan rakentamistyöt vanhan sillan viereen. Rakennustöiden yhteydessä vanhassa sillassa havaittiin liikettä ja sillalle asetettiin nopeusrajoitus. Turvallisuuden varmistamiseksi uuden sillan rakennustyöt keskeytettiin tarkemman selvityksen ajaksi.

Huhtikuussa Väylävirasto tiedotti, että rakennustöitä jatketaan vuoden 2024 alkupuolella, ja vanha silta suljetaan liikenteeltä rakennustöiden ajaksi.

Samanaikaisesti Väylävirasto selvittää vaihtoehtoisia tapoja uuden sillan rakentamiseksi merkittävästi lyhyemmällä liikennekatkolla, jotta matkustajille ja elinkeinoelämälle aiheutuvat haitat voidaan minimoida. Tiedotamme eri vaihtoehdoista viimeistään kesäkuussa.

Lisätietoja:
hankintajohtaja Pekka Petäjäniemi, Väylävirasto  p. 029 534 3586

Väyläviraston tiedote 17.4.2023: Kitee: Syrjäsalmen ratasilta suljetaan liikenteeltä alkuvuodesta 2024
Väyläviraston tiedote 3.3.2023: Kitee: Syrjäsalmen ratasillan liikenteen nopeuksia rajoitetaan


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta