Hyppää sisältöön

Kimolan veneilykanavan rakentaminen käyntiin

Julkaistu 25.06.2018

Kimolan kanavahanke alkaa. Puuston poisto kanava-alueelta on jo käynnissä ja heinäkuun alkupuolella aloitetaan rakentamisen valmistelevat työt. Varsinaiset rakennustyöt alkavat heinäkuun aikana. Kanava valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.           

Kimolan kanavahankkeessa Konniveden ja Iitin Pyhäjärven välinen Kimolan uittokanava muutetaan veneilykäyttöön. Hankkeessa ruopataan ja levennetään nykyinen kanava ja tehdään siihen veneliikenteen vaatimat eroosiosuojaukset. Nykyinen nippunosturi puretaan ja paikalle rakennetaan venesulku, jonka sulutuskorkeus on noin 12 metriä. Kanavan ylittävät Kimolan silta ja Taipaleen yksityistiesilta uusitaan.

Valtion rahoituspäätös hankkeen toteuttamisesta on varmistunut ja urakkasopimukset voidaan solmia heinäkuun alussa. Hanke toteutetaan kolmessa eri urakassa: Kreate Oy toteuttaa hankkeen sulku- ja väyläurakat sekä Destia Oy rakentaa hankkeen sillat. Hankkeen kustannusarvio on 20,8 milj. euroa, josta valtion rahoitusosuus on 2/3 ja alueen kuntien 1/3. Valmistuttuaan kanava jää Kouvolan kaupungin omistukseen.

Liikennevirasto järjestää heinäkuun lopussa infotilaisuuden hankkeen etenemisestä, tilaisuuden tarkka ajankohta ilmoitetaan erikseen.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Harri Liikanen, [email protected], p. 050 5704 840
27.6 alkaen Arttu Vasara, [email protected], p. 040 8299 845

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta