Hyppää sisältöön

Kehä III parantaminen: Tavastkullantien liittymä Vantaan Askistossa suljetaan 12.4. alkaen

Julkaistu 7.4.2021 13.30

 

Tavastkullantien liittymä Vantaalla suljetaan liikenteeltä 12. huhtikuuta 2021 alkaen Kehä III:n parantamistöiden vuoksi. Samalla jalankulun ja pyöräilyn reitit muuttuvat ja joukkoliikenne siirtyy poikkeusreitille. Kolme joukkoliikenteen pysäkkiä poistuu käytöstä.

Tavastkullantien liittymän sulkemisen jälkeen ajoneuvoliikenne Hämeenkylään kiertää Vihdintien kautta. Ajoyhteys Tavastkullantien kautta Hämeenkylän kartanolle kuitenkin säilyy. Jalankulun ja pyöräilyn kiertotie kulkee työmaan ohi Vanhankyläntien kautta.

Joukkoliikenne siirtyy poikkeusreitille kuljettaessa Kehä III:a itään, jolloin käytetään poikkeuksellisesti Vihdintien liittymää. Lännen suunnassa ajetaan normaalin reitin mukaisesti. HSL tiedottaa tarkemmista linja- ja pysäkkimuutoksista

Muutosten syynä on Tavastkullantien ja Kehä III:n liittymän uusiminen. Parannustöiden valmistuttua Tavastkullantieltä pääsee ajamaan Kehän III:n yli Askistoon. Työt alkavat pohjarakennustöillä; alueella korjataan muun muassa paalulaattoja ja kohennetaan jalankulun ja pyöräilyn väyliä.

Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa ainakin syksyyn 2021 saakka. Muista muutoksista tiedotetaan erikseen.

Kartassa näkyvät tämänhetkiset työmaa-alueet sekä suljettava Tavastkullantien liittymä.

Yksi Tavastkullantiellä sekä kaksi Kehä III:n varrella olevaa joukkoliikenteen pysäkkiä poistuu käytöstä 12.4.2021 alkaen. Työt tuovat muutoksia myös jalankulun ja pyöräilyn reitteihin.

Työt ovat osa laajaa Kehä III:n parantamishanketta Askiston kohdalla ja Vantaankosken ja Pakkalan välillä

Tavastkullantien ympäristössä tehtävät työt ovat osa maaliskuun loppupuolella käynnistynyttä mittavaa Kehä III:n parantamishanketta, joka valmistuu vuonna 2023. Maaliskuussa päästiin aloittamaan myös Askiston uuden eritasoliittymän alikulkukäytävien rakentaminen. Vihdintien siltojen uusiminen käynnistyy kevään aikana. Myös Vantaankosken ja Pakkalan välillä työt käynnistyvät huhtikuun alkupuolella.

 Lisätietoja:

Antti Koski, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3546, [email protected]

Heikki Haavikko, rakennuspäällikkö, GRK Infra Oy, puh.050 364 0316, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/keha3-parantaminen
www.facebook.com/KehaIIIparantaminen3vaihe

Kehä III parantaminen -hankkeen 3. vaiheeseen kuuluu lukuisia Askiston kohdalla sekä Vantaankosken ja Pakkalan välillä toteutettavia parannuksia. Hankkeeseen sisältyy muun muassa kolmansien ajokaistojen rakentaminen Vantaankoski–Pakkala-välille, uuden eritasoliittymän rakentaminen Askistoon sekä tien pohjarakenteen kunnostaminen. Samalla kehitetään kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä. Melusuojausta parannetaan Askiston kohdalla. Tavoitteena on lisätä liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä varautua Kehä III:n kasvaviin liikennemääriin.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta