Hyppää sisältöön

Kehä III:n parannustöissä käynnistyy keväällä loppusuora

Julkaistu 28.2.2023 13.37

 

Kehä III:n parannushankkeen 3. vaiheen rakennustyöt Askiston alueella vilkastuvat keväällä ja hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2023 aikana.

”Hankkeen työt ovat edenneet aikataulussa ja Askiston alueen rakentamisesta on tammikuun jälkeen valmiina 86 prosenttia. Tavoitteenamme on, että valtaosa Askiston silta- ja väylätöistä tehdään loppuun kesän aikana. Vantaankoski–Pakkala-alueen viimeistelytyöt valmistuivat hankkeemme osalta viime vuonna”, sanoo projektipäällikkö Antti Koski Väylävirastosta.

Askiston eritasoliittymä avataan kesällä

Hankkeen merkittävimpiin parannuksiin kuuluva Askiston eritasoliittymä avataan kesällä, kun Hämeenkylän suunnan rampit ja katuyhteydet valmistuvat. Askiston suunnan rampit avattiin syksyllä.

”Hankkeessa on tehty runsaasti siltatöitä, sillä Askistossa rakennetaan yhteensä kahdeksan uutta siltaa ja korjataan kaksi vanhaa siltaa. Siltatyöt ovat valmistuneet lukuun ottamatta Vihdintien ja Sänkiniityn kohtia. Myös paalulaattojen rakennustyöt saatiin päätökseen helmikuussa”, Koski kertoo töiden etenemisestä.

Viime kesänä alkanut Hämeenkylän itäisen risteyssillan uusiminen valmistuu kesäkuussa. Lisäksi toukokuussa saadaan valmiiksi Sänkiniityn silta II Pikkujärvenojan kohdalla.

Väyliä viimeistellään kesän aikana

Keväällä jatketaan myös melusuojausten asentamista Kehä III:n pohjoispuolen ajoradan viereen. Kevään aikana valmistuva 3,5 metriä korkea meluseinä suojaa valmistuessaan alueen omakotitaloja sekä läheisiä luonnonsuojelualueita tieliikenteen melulta.

Kevään ja kesän aikana valmistuvat myös Kehä III:n rinnakkaistiet, kun Tavastkullantien lisäksi Askistontie avataan liikenteelle. Tavoitteena on myös saada päällystys- ja viimeistelytyöt Askistossa loppuun kesän aikana.

Askiston töistä on valmiina tammikuun jälkeen 86 prosenttia.

Lisätietoja:

Antti Koski, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3546, [email protected]
Teemu Palosaari, työpäällikkö, GRK Infra Oyj, puh. 050 088 8297, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuillamme: www.vayla.fi/keha3-parantaminen
Facebookissa: www.facebook.com/KehaIIIparantaminen3vaihe
Kuvia hankkeesta: https://www.flickr.com/photos/vaylafi/albums/72157719542089883

Kehä III parantaminen -hankkeen 3. vaiheeseen kuuluu lukuisia Askiston kohdalla sekä Vantaankosken ja Pakkalan välillä toteutettavia parannuksia. Hankkeeseen sisältyy muun muassa kolmansien ajokaistojen rakentaminen Vantaankoski–Pakkala-välille, uuden eritasoliittymän rakentaminen Askistoon sekä tien pohjarakenteen kunnostaminen. Samalla kehitetään kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä. Melusuojausta parannetaan Askiston kohdalla. Tavoitteena on lisätä liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä varautua Kehä III:n kasvaviin liikennemääriin.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta