Hyppää sisältöön

Kehä I kuntoon

Julkaistu 17.12.2015

Kehä I on yksi Suomen ruuhkaisimpia väyliä. Lähivuosina sitä kunnostetaan urakalla. Kivikosta viime vuonna alkanut hanke laajenee ensi keväänä Vihdintielle ja Hämeenlinnanväylälle. Perusparannuksen jälkeen liikenne Kehällä sujuvoituu huomattavasti nykyisestä.

Ulkoilija voi ylittää Kehän siltaa pitkin ilman, että tietä lähes huomaa.

Kehä I on vilkkaasti liikennöity väylä. Ruuhka-aikoina sillä esiintyy päivittäin pitkiä jonoja eikä onnettomuuksilta voida välttyä.

Kehän perusparannushanke käynnistyi viime vuonna Kivikossa. Kehälle tehdään uusi eritasoliittymä, joka vähentää ruuhkia sekä avaa Viikin, Myllypuron ja Kivikon välille suoran kulkuyhteyden. Hanke on Helsingin kaupungin Rakennusviraston ja Liikenneviraston yhteinen.

Eritasoliittymän läheisyyteen rakennetaan Suomessa ainutlaatuinen puistosilta, joka yhdistää Viikin ja Kivikon ulkoilualueet. Ulkoilija voi kulkea Kehän yli siltaa pitkin tietä lähes huomaamatta. Sillan innoittaja oli Saksassa Münchenin olympialaisia varten 1970-luvulla rakennettu vihersilta, jota pitkin ihmiset saattoivat ylittää moottoritien liikenteen heitä häiritsemättä.

Kivikon joukkoliikenneyhteydet alueella paranevat uuden bussirunkolinjan aloittaessa liikennöinnin. Pysäkkejä rakennetaan lisää, ja jalankulkijat sekä pyöräilijät saavat uusia reittejä. Asukkaille koituvat meluhaitat pienenevät tehokkaampien melunsuojausten myötä.

Sujuvuutta liikenteeseen koko väylällä

Ensi vuoden huhtikuussa Kehän perusparannus laajenee. Espoon kaupungin rajan ja Vihdintien välille rakennetaan lisäkaistat. Hämeenlinnanväylälle tehdään uusi ramppi ja rampeille ajo selkiytyy. Myös joukkoliikenteeseen tulee muutoksia.

-    Hankkeen ansiosta liikenne Kehällä sujuvoituu huomattavasti nykyisestä. Esimerkiksi Leppävaaraan saakka liikennettä ruuhkauttanut pullonkaula Vihdintien liittymässä poistuu, sanoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen pääkaupunkiseudun liikenteenhallintakeskuksesta.

Jaatisella on selkeä viesti Kehällä liikkuville: vaihtoehtoisia reittejä ei ole, mutta fiksuilla valinnoilla ruuhkat voi välttää.

-    Parannustyöt ruuhkauttavat Kehän liikenteen väistämättä noin puoleksitoista vuodeksi. Jokaisen kannattaa etsiä vaihtoehtoisia liikkumistapoja ja -aikoja. Auton voi vaihtaa julkisiin liikennevälineisiin, kuten bussirunkolinjoihin tai elokuussa käyttöön otettavaan länsimetroon. Mikäli haluaa välttää jonoja, kannattaa ajoittaa liikkuminen klo 10-14 välille sekä iltaisin kello yhdeksän jälkeen.

Vuoteen 2018 mennessä valmistuviin parannustöihiin kuuluu myös uusia kaistajärjestelyjä ja meluesteitten parantamista. Kehää kunnostetaan samaan aikaan myös Espoossa.

Tutustu hankkeeseen tarkemmin:

http://www.liikennevirasto.fi/kivikontie

Lisätietoa liikennetilanteesta:

Pääkaupunkiseudun liikennetilanne Twitterissä

liikennetilanne.liikennevirasto.fi


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.