Hyppää sisältöön

Kehä I Kivikontie -perusparannushanke on valmis

Julkaistu 01.11.2016

Liikenneviraston ja Helsingin kaupungin yhteinen kehittämishanke Kivikon kohdalla on luovutettu tilaajilleen suunnitellussa aikataulussa ja budjetissa. Muutamia viimeistely- ja vihertöitä tehdään tosin vielä. Valtio ja kaupunki olivat varanneet toteutukseen 20 miljoonaa euroa. Urakoitsijana toimi Kreate Oy. Tavoitteena oli vähentää Kehä I:n ruuhkia ja yhtenäistää kaupunkirakennetta, kun Viikki, Kivikko ja Myllypuro yhdistettiin toisiinsa uudella reitillä. 

Työt aloitettiin kolme vuotta sitten melusuojauksista. Eritasoliittymän rakentaminen alkoi lokakuussa 2014. Lisäksi hankkeessa jatkettiin Latokartanonkaarta Myllypurontien liittymään saakka. Joukkoliikenneyhteydet parantuivat uuden bussirunkolinjan 560:n pysäkkien rakentamisen myötä. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille avattiin uusia reittejä.

- Nyt kaupunkirakenne on yhtenäisempi ja liikenne sujuvampaa. Myös Kivikon teollisuusalueelle ja liikuntapaikoille pääsee aiempaa suoremmin, kuvaa projektinjohtaja Eila Suojala Helsingin kaupungilta.

Eritasoliittymän ohella merkittävin hankkeen tuoma uudistus on puistosilta, joka yhdistää toisiinsa Viikin ja Kivikon ulkoilualueet.

Puistosilta on leveimmillään jopa 21 metriä, ja sinne on istutettu satoja pensaita ja puita. Suunnittelijoiden tavoitteena on ollut, että Kehän voi ylittää siltaa pitkin liikennettä juuri huomaamatta.  Ulkoilureitti jatkuu näin häiriöttä, vaikka hiihtäenkin. 

Taideteos vielä odottaa rakentamistaan

Puistosillan pohjoispäädyn vieressä on toistaiseksi tilavaraus ympäristötaideteokselle, mutta sen toteutusaikataulu on auki. Taiteilijoiksi projektiin on valittu Samu Viitanen ja Ulla Taipale.

Kivikontien hanke on osa laajempaa Kehä I:n parantamista, joka toteutetaan vuosina 2016–2018. Parhaillaan ovat käynnissä työt sekä Hämeenlinnanväylän kohdalla että Espoon rajalta Vihdintielle. Lisäksi läntisimmässä kohdassa eli Keilaniemessä ja Karhusaarentiellä valmistellaan Kehän tunnelointia. 

Lisätietoja

Liikennevirasto: Projektipäällikkö Jarmo Nirhamo, p. 029 534 3596, [email protected]
Helsingin kaupunki, Rakennusvirasto:Projektinjohtaja Eila Suojala, p. 09 310 39 786, [email protected]
Kreate Oy: Vastaava mestari Timo Leskinen p. 0400 543 443, [email protected]

www.liikennevirasto.fi/kivikontie

Liitteet

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.