null
null KäPy-asiantuntijatyöpajassa määritellään kävelyn ja pyöräilyn väylien paikkatiedon raamit

KäPy-asiantuntijatyöpajassa määritellään kävelyn ja pyöräilyn väylien paikkatiedon raamit

Julkaistu 10.10.2019

Väylän Digiroad ja Maanmittauslaitos ovat aloittaneet yhdessä kehitystyön kävelyn ja pyöräilyn väylien paikkatiedon hallinnasta sekä täysin uudesta aineistokokonaisuudesta. Järjestämme Väylässä työpajan asiantuntijoille tietosisältöjen suunnittelusta lokakuun lopulla ja toivoisimme, että pääset osallistumaan tapahtumaan!

Työpaja pidetään 30.10.2019 klo 12-15 Väylän tiloissa Pasilan virastotalolla. Osallistuminen on maksutonta. 

Kävelyn ja pyöräilyn välien tietojen hallinnalle on kasvava tarve, ja kesäkuussa 2020 voimaan astuva tieliikennelaki tuo käyttöön uuden aineistolähteen. Uudelle kävelyn ja pyöräilyn aineistokokonaisuudelle tulisi nyt määritellä raamit, jotta siitä saadaan tulevaisuudessa mahdollisimman paljon hyötyjä irti! Määrittelyn tavoitteena on luoda kattavasti eri kävelyn ja pyöräilyn väylätyyppejä sekä keskeisiä ominaisuustietoja kuvaava valtakunnallinen aineistokokonaisuus. 

Työpajassa esitellään aineistokokonaisuuden alustavaa rakennetta sekä sidoksia Maanmittauslaitoksen KMTK-työhön. Tavoitteena on saada uusia ideoita, palautetta sekä näkemyksiä aineistosta. Millaisia väylätyyppejä kävelystä ja pyöräilystä tulisi voida määritellä aineistossa? Ovatko tiedot pyöräparkkien sijainneista, portaista tai päällysteestä oleellinen osa tulevaisuuden reittisuunnittelua? Tule vastaamaan kanssamme näihin ja moniin muihin kysymyksiin! Työpajan tuloksen avulla muotoillaan kävelyn ja pyöräilyn väylien tietomalli ja käsitemalli.

Ilmoittaudu mukaan tästä:
https://query.eharava.fi/3009