Hyppää sisältöön

Kantatie 77:n päällystystyöt valmiit kuluvan vuoden osalta

Julkaistu 01.11.2015

Liikenneviraston kantatie 77:n parannushankkeeseen kuuluvan Taimoniemen (valtatie 4) ja Keiteleen välisen tieosuuden parantaminen etenee suunnitellusti. Hanke koskee noin 22 kilometrin tieosuutta, joka parannetaan kantatietasoiseksi väyläksi.Parannustöiden myötä tiestä tulee aikaisempaa turvallisempi ja liikenteestä sujuvampaa tärkeällä länsirannikon ja Itä-Suomen välisellä poikittaisella tieyhteydellä.

Päällystystyöt ovat nyt valmiit kuluvana vuonna parannettavalla, noin 11 kilometrin pituisella, tieosuudella. Työn alla on vielä liittymien luiskien viimeistelyä sekä kaiteiden ja liikennemerkkien asentamista. Pieniä viimeistelytöitä jää tehtäväksi kesällä 2016.

Työalueella on toistaiseksi voimassa 50 km/h nopeusrajoitus tiellä työskentelevien koneiden vuoksi. Nopeusrajoitus nostetaan parannetulla osuudella 80 km/h marraskuun puoliväliin mennessä.

Parannushankkeessa on poistettu sujuvalle liikenteelle haasteellisia korkeuseroja, tasoitettu tien kaltevuuksia ja oikaistu jyrkkiä kaarteita. Tietä on myös levennetty noin 75 cm/kaista ja myös piennaralueen leveys on nyt noin 75 cm. Näin on saatu lisää tilaa helpottamaan ohitustilanteita. Samalla myös kevyen liikenteen turvallisuus on lisääntynyt ja näkyvyys parantunut.

”Raskaan liikenteen sujuvuus ja turvallisuus on lisääntynyt huomattavasti parannetulla tieosuudella. Erityisesti tien aikaisempaa suurempi leveys ja pinnan tasaisuus vaikuttavat ammattiautoilijoiden mukaan turvallisuuteen merkittävästi”, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, p. 0295 34 3127

[email protected]

 

Hankkeesta löytyy tietoa myös netistä www.liikennevirasto.fi/kt77

Kantatie 77 parantaminen välillä Viitasaari–Keitele -hankkeen tavoitteena on kaikkien tienkäyttäjien turvallisuuden lisääminen ja liikenteen sujuvuuden varmistaminen tärkeällä länsirannikon ja Itä-Suomen välisellä poikittaisella tieyhteydellä. Hankkeessa muun muassa parannetaan näkyvyyttä ja vähennetään korkeuseroja ja tien kaltevuutta. Tietä myös levennetään. Hanke käynnistyi kesällä 2015 ja se valmistuu vuonna 2016.

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset.

www.liikennevirasto.fi

www.facebook.com/liikenneverkossa

www.twitter.com/liikennevirasto

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.