Hyppää sisältöön

Joensuun ratapihan rakentaminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Vanharaitilla ja Sirkkalantien läheisyydessä

Julkaistu 16.10.2023 14.23

 

Vanharaitilla rakennetaan huoltotietä tänään maanantaina 16.10. alkavalla viikolla, minkä vuoksi jalankulku- ja pyörätie on suljettuna. Myös työt Sirkkalantien läheisyydessä jatkuvat 23.10. alkavalla viikolla. Sirkkalantien ja Kettuvaarantien kävely- ja pyöräilytiet ovat suljettuina viikon ajan.

Joensuun ratapihan parantamisessa on alkamassa työvaiheita, jotka vaikuttavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumiseen.

Vanharaitilla aloitetaan tänään, 16.10. rakentamaan huoltotietä. Huoltotien avulla varmistetaan radan kunnossapito jatkossa.

Jalankulku- ja pyörätie on hetkellisesti kiinni huoltotien rakentamisen ajan, kun työkoneet ja kiviainesmassat siirretään työmaa-alueelle. Vanharaitilla on liikenteenohjaaja, joka pysäyttää liikenteen muutaman kerran päivässä.

Sirkkalantiellä asennetaan suoja-aitoja

Sirkkalantiellä aloitetaan jalankulku- ja pyörätien aitojen asennus 23.10. alkavalla viikolla. Alueen nykyiset poikkeusjärjestelyt pysyvät ennallaan.

Sirkkalantien sekä Kettuvaarantien jalankulku- ja pyörätie on suljettuna 23.–29.10. välisen ajan. Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät kulkemaan Kettuvaarantielle Pekkalankadun ja Meijerintien kautta tai Utrantietä Rantakadulle ja Sirkkalan sillan yli.

Työvaiheeseen on saatu katulupa Joensuun kaupungilta.

”Pahoittelemme työvaiheesta aiheutuvaa haittaa. Työn sujuvuuden lisäksi meille on tärkeintä, ettei jalankulkijoille ja pyöräilijöille aiheudu vaaraa”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Joensuun ratapihan parantamishankkeessa asemanseutu uudistetaan nykyliikennettä palvelevaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. Urakoitsijana toimii NRC Group Finland Oy.

Lisätiedot:
Jetro Matilainen, projektipäällikkö
Väylävirasto
puh. 050 505 1513
etunimi.sukunimi(at)vayla.fi

Liitteet