Hyppää sisältöön

Joensuun ratapiha: Sirkkalantien jalankulku- ja pyörätie suljetaan maanrakennus- ja päällysrakennetöiden takia

Julkaistu 7.9.2023 7.00

Joensuun ratapihan parantamishanke etenee suunnitellusti. Sirkkalantien läheisyydessä aloitetaan maanrakennus- ja päällysrakennetyöt, minkä takia jalankulku- ja pyörätie on suljettu 11.9.–18.10.2023.

Joensuun ratapihan parantamisessa on alkamassa työvaihe, jonka takia Sirkkalantien jalankulku- ja pyörätie suljetaan 11.9-18.10.2023 väliseksi ajaksi. Alueella tehdään maanrakennus- ja päällysrakennetöitä, muun muassa massanvaihtoja ja asennetaan uusia ratapölkkyjä ja kiskoja.

Myös Kettuvaarantien jalankulku- ja pyörätie suljetaan hetkellisesti, jotta työkoneet pääsevät kulkemaan työmaalle.

Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan vaihtoehtoisille kulkureiteille

Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät kulkemaan Kettuvaarantielle Pekkalankadun ja Meijerintien kautta tai Utrantietä Rantakadulle ja Sirkkalan sillan yli.

”Radan rakentaminen tarvitsee tässä kohti kaiken tilan, jotta rata saadaan tehtyä valmiiksi tiukoissa liikenneraoissa. Näin ollen varmistamme myös, että junaliikenteeseen ei tule yllättäviä häiriöitä. Samalla huolehdimme, ettei jalankulkijoille ja pyöräilijöille aiheudu vaaraa”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Työvaiheeseen on saatu katulupa Joensuun kaupungilta.

Pahoittelemme työvaiheesta liikenteelle aiheutuvaa haittaa.

Joensuun ratapihan parantamishankkeessa asemanseutu uudistetaan nykyliikennettä palvelevaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. Urakoitsijana toimii NRC Group Finland Oy.

Lisätiedot:
Jetro Matilainen, projektipäällikkö
Väylävirasto
puh. 050 505 1513
etunimi.sukunimi(at)vayla.fi

Liitteet