Hyppää sisältöön

Jännevirran hankkeella aloitettiin Jännemäentien-Uuhilahdentien välisen kevyen liikenteen väylän rakentaminen

Julkaistu 14.01.2018

Kesän 2018 aikana valmistuvan pyörätien louhintatyöt aloitetaan tällä viikolla (viikko 3). Valmistelevia töitä, kuten kallion puhdistuksia ja porauksia, on tehty jo viikolla 2.

Uutta kevyen liikenteen väylää rakennetaan nykyisen valtatien varteen Jännemäentien ja Uuhilahdentien välille noin kaksi kilometriä. Hankkeen valmistuttua valtatie 9 varressa on yhtenäistä kevyen liikenteen väylää Vuorelasta Vartialaan saakka.

Uuden sillan keskilohko nostettiin paikoilleen viikolla 2

Jännevirran siltatyömaalla on saavutettu heti vuoden alusta myös yksi merkittävä virstanpylväs. Sillan keskilohkon nosto paikoilleen aloitettiin viime perjantaina, ja työ valmistuu 16.1. Noin 700 tonnia painava keskilohko nousee ylös peräti 20 tunkin avulla.

 

 Lisätietoja:

  • Hannu Nurmi, projektipäällikkö, Liikennevirasto, 029 534 3574
  • Mika Huhtala, työmaapäällikkö, Kreate Oy, 0400 691 159

Seuraa hanketta:

  • verkkosivuillamme liikennevirasto.fi/vt9jannevirta
  • Facebook-sivuillamme Vt 9 Jännevirran silta

Jännevirran silta on Kuopion ja Siilinjärven rajalla olevan valtatie 9:n silta, joka ylittää Saimaan syväväylän Jännevirran kylän kohdalla. Valtatie 9 on tärkeä Joensuu–Kuopio välinen tie. Hankkeessa rakennetaan uusi kiinteä silta, vanhan sillan ollessa elinkaarensa päässä. Uusi silta varmistaa sujuvan ja turvallisen liikennöinnin maantie- ja vesiliikenteelle sekä kevyen liikenteen kulkijoille. Hanke toteutetaan vuosina 2016–2018.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.