Hyppää sisältöön

Helsingin ratapihalla aherretaan öisin – katso videoilta, miten työt etenevät

Julkaistu 24.4.2017

Helsingin ratapihan toimivuuden parantaminen (HELRA-hanke) edellyttää suuria ratatöitä. Jotta töistä olisi mahdollisimman vähän haittaa junaliikenteelle, töitä tehdään pääasiallisesti yöaikaan ja viikonloppuisin. Nyt julkaisuissa videoissa on kuvattu kesän ja syksyn sähköratatöitä sekä vaihteiden vaihtotöitä Linnunlaulun kohdalla.

Roman Sudarikovin kuvaamat videot näyttävät nopeutetusti, mitä kaikkea yhden yön tai vuorokauden aikana ehditään tehdäkään. (Still-kuva Sudarikovin videosta.)

Videot

 

 

Tavoitteena välityskyvyn ja luotettavuuden parantaminen

HELRA-hankkeessa parannetaan Helsingin ratapihan toimintaa ja vähennetään sen häiriöherkkyyttä. Helsingin ja Pasilan välillä kulkee nykyisin ruuhka-aikaan 74 junaa tunnissa. HELRA-hankkeen toteuttamisen jälkeen kapasiteettia voidaan kasvattaa lähes 90 junaan. 

Hanke alkoi 2016 ja se päättyy 2020. Hankkeen kustannusarvio on 60 miljoonaa euroa. Hankkeen rakennuttajakonsulttina toimii Sweco Oy ja hankeen projektipäällikkönä on Pekka Rautoja Liikennevirastosta. Turvalaitetöiden projektipäällikkönä toimii Maria Torttila.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Pekka Rautoja, p. 029 534 3829 tai [email protected]
HELRA-hanke


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta