Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Työt kehätien Kirismäen liittymän itäpuolella käynnistyvät ensi viikolla

Julkaistu 21.4.2021 9.00

 

E18 Kausela-Kirismäki-hankkeen rakennustyöt käynnistyvät ensi viikolla (viikko 17) Turun kehätien itäpäässä, valtatiellä 40 välillä valtatie 1-Hovinmäki (kartta).

- Kehätien parantamiseen kuuluu myös sen itäosan parantaminen Hadvalantien liittymän kohdalla. Toimenpiteillä parannetaan erityisesti kevyen liikenteen järjestelyjä ja poistetaan turhaksi käynyt nousukaista, taustoittaa projektipäällikkö Juha Sillanpää Väylävirastolta.

Hadvalantien liittymän kohdan tieturvallisuutta parannetaan. Nykyinen ohituskaista poistetaan ja jatkossa kumpaankin suuntaan on vain yksi kaista. Tien keskelle rakennetaan keskisaareke. Turvallista liittymistä valtatien yli sivuteille helpotetaan, ja liittymiskaistoja parannetaan Naantalin suunnasta ajaessa Jättänväljäntielle sekä Piikkiön suunnasta ajaessa Hadvalantielle.

Kartta: Hadvalantien liittymän kohdalla nykyinen ohituskaista poistetaan ja tien turvallisuutta parannetaan.

Linja-autopysäkkien sijainti Jättänväljäntien ja Kirismäentien pään kohdalla säilyvät, mutta pysäkkien sijaintia tullaan väliaikaisesti siirtämään töiden aikana. Linja-autopysäkkien siirrosta tiedotetaan erikseen lähempänä ajankohtana.

Uusi jalankulun ja pyöräilyn väylä

Nykyinen jalankulun ja pyöräilyn väylä Kirismäen eritasoliittymän ja Hadvalantien välillä on purettu ja uusi yhteys on rakennettu kehätien eteläpuolelle Ilolanmäentien kautta. Rakennettua yhteyttä jatketaan kehätien viereen noin 700 metrin matkalla Hadvalantiestä itään.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.