Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Kehätien rakennustyöt keväällä ja kesällä 2022

Julkaistu 18.3.2022 13.33

 

E18 Turun kehätie, Kausela–Kirismäki-hankkeen rakennustyöt etenevät kehätiellä ja tulevat vilkastumaan Kauselan ja  Pukkilan välisellä alueella. Hämeentie puolestaan viimeistellään toukokuun aikana.

Kehätien uusia ajoratoja rakennetaan keväällä ja alkukesällä, minkä jälkeen työt jatkuvat nykyisen ajoradan kunnostuksella heinäkuussa. 

– Liikennettä siirretään uusille ajoradoille vaiheittain töiden etenemisen mukaan, jotta rakennustöiden aiheuttamat häiriöt pysyvät mahdollisimman vähäisinä, kertoo projektipäällikkö Juha Sillanpää Väylävirastosta kehätien nelikaistaistamisen etenemisestä.

Alkuvuodesta alkanut Avantin risteyssillan rakentaminen jatkuu kesään asti. Myös Kauselan eritasoliittymän siltojen rakennustyöt jatkuvat. Kauselan risteyssilta valmistuu kesäkuussa ja Aurajoen ylittävää siltaa puolestaan korjataan heinäkuuhun saakka.  

Lisäksi kehätiellä rakennetaan meluaitoja, -seiniä ja -valleja useassa kohdassa. Tuulissuon ja Sippaan välisellä osuudella melua aiheuttavat paalutustyöt on tarkoitus saada valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä.

Hämeentie viimeistellään toukokuussa, jolloin alueella tehdään vihertöitä, asennetaan kivetyksiä ja tehdään joitakin päällystystöitä.

Kevään ja kesän työt Kauselan ja Pukkilan välillä 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie 
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.