Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Kauselan ja Pukkilan välille traktorilla ja mopolla ajokielto

Julkaistu 19.12.2022 8.30

 

Turun kehätien Kauselan ja Pukkilan välisellä osuudella kielletään 20.12.2022 alkaen traktorilla, mopolla ja polkupyörällä ajaminen sekä jalankulku. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jatkossa tieosuudella ajetaan 60 kilometrin vähimmäisnopeutta.

”Kauselan ja Kirismäen välille on rakennettu laadukas rinnakkaisteiden verkosto, jonne hitaasti liikkuvat traktorin ja mopoauton kaltaiset ajoneuvot halutaan ohjata pois kehätieltä”, kertoo projektipäällikkö Juha Sillanpää Väylävirastosta.

Liikkuminen vilkkaalla kehätiellä on entistä turvallisempaa ja sujuvampaa, kun hidas liikenne on siirretty rinnakkaistieverkolle.

Kehätien nopeusrajoitus nostettiin 100 kilometriin tunnissa, kun Kauselan ja Pukkilan välinen osuus avattiin liikenteelle nelikaistaisena marraskuussa. Kehätien valmistumisen jälkeen alueella on vielä käynnissä viimeistelytöitä. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu ensi vuonna.

Kehätien jalankulun ja pyöräilyn väylä on rakennettu koko kehätien varrelle, lukuun ottamatta Avantien eritasoliittymän kohtaa, joka valmistuu vuoden 2023 syksyllä. Tällöin kehätiellä on valmiina yhtenäinen jalankulun ja pyöräilyn väylä Naantalista Piikkiöön saakka.

Kauselan ja Pukkilan välisellä tieosuudella ajetaan jatkossa 60 kilometrin vähimmäisnopeutta.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto, p. 029 534 3608, [email protected]
Projekti-insinööri Mervi Kulha, Väylävirasto, p. 029 534 3393, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä on rakennettu nelikaistaiseksi. Samalla on parannettu myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.