Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie: Kauselan eritasoliittymässä avataan uusi jalankulun ja pyöräilyn väylä

Julkaistu 29.12.2021 15.00

 

Valtatien 10, eli Hämeentien, Kauselan eritasoliittymän alueelle rakennettu uusi jalankulun ja pyöräilyn väylä ja kaksi alikulkukäytävää otetaan käyttöön torstaina 30.12.2021. 

Kehätien ja Kaarinantien välillä tehdyt parannukset tekevät kävellen ja pyöräillen liikkumisesta Hämeentiellä sekä turvallisempaa että sujuvampaa. Erityisesti Kauselan eritasoliittymän kohdalla kulkeminen Liedon ja Turun keskustan välillä sujuvoituu, kun kevyen liikenteen väylän käyttäjien ei enää tarvitse ylittää Hämeentietä.

Kauselan eritasoliittymän uuden väylän ja alikulkukäytävien lisäksi Hämeentien jalankulun ja pyöräilyn väylää on parannettu kehätieltä Kaarinantielle saakka. Marraskuussa liikenteelle avattu jalankulun ja pyöräilyn väylä on levennetty neljämetriseksi ja se kulkee eri tasossa ajoneuvoliikenteen kanssa. Myös Kaarinantien sekä Littoistenjärventien kohdille on rakennettu alikulkukäytävät. 

Hankkeen työt jatkuvat kehätien rakentamisella. Hämeentiellä tehdään viimeistelytöitä tulevan kevään aikana.

Hämeentien jalankulun ja pyöräilyn väylä

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto p. 029 534 3608, [email protected]
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy p. 040 524 7319, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme http://www.vayla.fi/turunkehatie 
Facebookissa http://www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023. 

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.