Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätie, Kausela–Kirismäki: Päällystystöitä Tuulissuon ja Kirismäen eritasoliittymien välillä 30. elokuuta alkaen

Julkaistu 28.8.2023 10.46

 

Turun kehätiellä tehdään päällystystöitä 30.8–29.9.2023 osuudella Tuulissuo–Kirismäki. Työn aikana kehätiellä on käytössä vain yksi kaista suuntaansa.

Kehätielle tehdään tierakenteen viimeinen, ylin päällystekerros. Tätä ennen tien urat korjataan uraremix-menetelmällä.

– Kehätien Tuulissuon ja Kirismäen välinen osuus on ollut liikenteellä kaksi vuotta. Nyt rakennetaan tierakenteen ylin päällystekerros, joka kestää hyvin kulutusta. Vaiheistamalla päällystystyöt saadaan päällysteen elinkaarta pidennettyä, Väyläviraston projektipäällikkö Juha Sillanpää kertoo.

Työt tehdään päiväaikaan. Työn aikana on kehätiellä käytössä vain yksi kaista suuntaansa. Työn yhteydessä Pukkilan eritasoliittymän ramppeja joudutaan sulkemaan yksi kerrallaan. Ramppi on suljettuna arviolta 1–4 tunnin ajan.

Kiertotie on Tuulissuon tai Kirismäen eritasoliittymän kautta. Päällystystyön jälkeen alueella on 80 km/h nopeusrajoitus siihen asti, kunnes ajoratamerkinnät tehdään syyskuun aikana.

Työmaa-alue ja kiertoreitit kuvattuna kartalla.

Lisätietoja:

Jarmo Laiho, työmaapäällikkö, Destia Oy, p. 040 042 0408

Juha Sillanpää, projektipäällikkö, Väylävirasto, p. 0295 34 3608

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennettiin nelikaistaiseksi. Samalla parannettiin myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteutti hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuivat vuonna 2022.

Liitteet