Hyppää sisältöön

E18 Haminan ohikulkutie: Haminan sisääntuloväylä avataan etuajassa

Julkaistu 08.09.2015

Haminan ohikulkutien viimeinen osuus, Haminan sisääntuloväylän rakentaminen on edennyt sujuvasti. Hyvän ennakkosuunnittelun ja onnistuneiden liikennejärjestelyjen ansiosta sisääntuloväylä päästään avaamaan liikenteelle etuajassa. Työn alla ollut suljettu osuus pyritään avaamaan liikenteelle perjantaina 11.9.2015. Jos viime hetken ongelmia viimeistelytöissä ilmenee, avataan osuus liikenteelle maanantaina 14.9.

Syyskuussa rakennustyöt jatkuvat Pitäjänsaaren ja Ratapihankadun kiertoliittymissä, Tervasalmen sillalla ja Sivatin kevyen liikenteen väylällä välillä Lelujoki–Karjalankatu. Kokonaisuudessaan urakoitsija on suunnitellut luovuttavansa urakan tilaajalle syys -lokakuun vaihteessa.

Huolella suunnitellut liikennejärjestelyt antoivat työrauhan

Liikennevirasto teki jo hyvissä ajoin ennen urakan aloittamista suunnitelmat liikenteen siirtämisestä rakennustöiden ajaksi Helsingintielle. Ennakkosuunnitelmat rauhoittivat työmaan, minkä ansiosta työt saatiin tehtyä etuajassa.
  – Enpä muista kovin montaa työmaata pitkällä urallani, missä olisi saanut kaupunkiolosuhteissa työskennellä näin rauhassa, kiittelee työpäällikkö Lasse Kultanen Destia Oy:stä. Kultasen tiimi on saanut tehdä töitä liikennettä pahemmin häiritsemättä ja tekijöille turvallisissa olosuhteissa.
   – Tämä oli íhan suunniteltu ja hyvin ennakoitu juttu, myöntää Liikenneviraston projektijohtaja Lars Westermark ja kiittelee yhteistyön sujuvuutta sekä urakoitsijan että Haminan kaupungin osalta.

Liikenne uudelle sisääntuloväylälle perjantain vastaisena yönä

Jos kaikki sujuu suunnitellusti, aloitetaan torstai-iltana 10.9. klo 18 alkaen liikenteelle oton valmistelut. Yön aikana liikenne ohjataan kulkemaan uusittua väylää Summan eritasoliittymän ja Pitäjänsaaren kiertoliittymän välillä. Väylän avaamisen myötä Helsingintiellä ollut työnaikainen kiertotieliikenne vähenee.
    Urakoitsija yllättyi positiivisesti paikallisen liikenteen suhtautumisesta työmaahan.
  – Haluan kiittää erityisesti henkilöautoilijoita, joilta on löytynyt tarvittavaa malttia ja ymmärtävä suhtautuminen sekä kiertotiejärjestelyihin että ajonopeuksiin, toteaa Destian työmaapäällikkö Asko Putto.

Jälleen yksi osa E18 osuudesta valmistuu

Rakennustyöt ovat viimeinen osa E18 Haminan ohikulkutien kokonaisuutta, jossa Haminan kohdalle rakennetaan yhteensä 15 kilometriä moottoritietä osittain valtatien 26 linjaa mukaillen, osittain kokonaan uuteen maastokäytävään. Moottoritieosuus Summan ja Lelun välillä otettiin käyttöön joulukuussa 2014. Lisäksi hankkeeseen kuului mittava liikennetelematiikan rakentaminen. Haminan sisääntuloteiden ja Sivatin kevyen liikenteen väylän rakentamisen urakoitsijana toimii Destia Oy.
Hamina–Vaalimaa -osuuden valmistuessa vuonna 2018, kulkee moottoritie Suomen halki Turusta itärajalle asti.

Lisätiedot:

Liikennevirasto
Projektinjohtaja Lars Westermark p. 0295 34 3838, [email protected]

Destia Oy
työpäällikkö Lasse Kultanen p. 0400 150063, [email protected]
työmaapäällikkö Asko Putto p. 0400 240 581, [email protected]

Hanke verkossa
liikennevirasto.fi/vt7hamina
twitter.com/Vt7Hamina

Liitteet

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta