null
null Digiroadin uudet WMS- ja WFS-rajapinnat julkaistu

Digiroadin uudet WMS- ja WFS-rajapinnat julkaistu

Julkaistu 11.12.2018
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Digiroad-aineiston WMS-katselurajapinta sekä WFS-latausrajapinta on nyt julkaistu. Rajapintauudistukset vievät Digiroad-aineiston käytettävyyttä ison askeleen eteenpäin.

Kuvituskuvassa alkutalven tiemaisemaa

Tiedonsiirto Digiroadin ylläpitäjiltä aineiston hyödyntäjille – niin kuntien työntekijöille, julkisille palveluntuottajille kuin yrityksillekin – on uusien rajapintojen myötä entistä tehokkaampaa. Tieto päivittyy rajapintoihin joka viikonloppu Digiroadin tietokannasta. 

Digiroadin WMS-katselurajapinnasta voit tarkastella Digiroadin eri tietolajeja ja käyttää niitä visualisointiin sovelluksissa tai kartoilla. Otamme mielellämme palautetta niin WMS-rajapinnan visualisointitavoista kuin itse aineistosta. Aineistovirheistä voi jättää palautetta Liikenneviraston Palauteväylän kautta tai suoraan Digiroad-operaattorille info(a)digiroad.fi

Digiroadin WMS-rajapinnan saat käyttöön täältä. WMS-rajapintoja voi katsella esimerkiksi Paikkatietoikkunassa, Digiroadin verkkosivulla sekä Digiroad-karttaikkunassa.

Digiroadin WFS -suoratilausrajapinnasta saat ladattua haluamasi alueen aineiston käytettäväksi paikallisesti esimerkiksi paikkatieto-ohjelmilla. Koko Suomen Digiroad-aineisto on kuitenkin hyvin suuri kooltaan, joten suosittelemme lataamaan pieniä alueita kerrallaan, kuten esimerkiksi yhden kunnan aineiston.

Jos tarvitset käyttöösi dataa suuremmalta alueelta, Liikenneviraston latauspalvelusta saa tuttuun tapaan ladattua koko aineiston viimeisimmän julkaisun. Aineiston voi ladata koko Suomen kattavana Geopackagena tai shape-tiedostoina maakuntiin jaoteltuina.

Saat WFS-rajapinnan käyttöön täältä.

Lisäksi Digiroad-aineistossa tapahtuvat muutokset julkaistaan kerran vuorokaudessa Liikenneviraston kansallisen TN-ITS-rajapinnan kautta. TN-ITS-rajapinta on muodoltaan XML-sanomaa, jossa sijainti ilmoitetaan OpenLR -kirjastolla muodostettuna.

TN-ITS-rajapinnan etuna on tiedonkäsittelyn nopeus ja helppous, kun koko aineiston latauksen sijaan päästään kiinni suoraan muuttuneisiin kohteisiin. Tällä hetkellä tarjoamme TN-ITS -muutostietoa nopeusrajoituksista sekä suurin sallittu -rajoituksista.

Kysyttävää? Autamme mielellämme:

Digiroad-operaattori
[email protected]
puh. 040 507 2301 (klo 9-16)
Liity myös Digiroadin Slack-keskustelukanavalle tästä.
Digiroadin etusivulle