Hyppää sisältöön

Digiroad aineistojulkaisu 1/2024 on saatavilla

Julkaistu 30.5.2024

Digiroadin aineistojulkaisu infokuva

Uusin Digiroadin aineistojulkaisu 1/2024 on ladattavissa Väyläviraston aineistopalvelusta.

Digiroad-julkaisu 1/2024 sisältää tielinkkigeometrian, joka perustuu Maanmittauslaitok-
sen Maastotietokannan 1.11.2023 tilanteeseen.

  • Tieverkolla on muutettu käytössä oleviksi kaksi loppuvuonna 2023 liikenteelle avattua rakennushanketta: Valtatie 4 Hartola–Oravakivensalmi ja Valtatie 5 Hurus–Hietanen.  
  • Maantieverkon osalta tietolajien tiedot vastaavat helmikuun 2022 tilannetta seuraavien tietolajien osalta: massa-, korkeus- ja leveysrajoitukset, valaistu tie, päällystetty tie, tien leveys ja suojatiet. Tavoitteena on vuoden 2024 aikana toteuttaa integraatio Väyläviraston Tievelhoon, jonka jälkeen päivitetään maanteiden tietolajit.
  • Katuverkon osalta tietolajien tiedot vastaavat toukokuun 2024 tilannetta. Katuverkon tietojen ylläpidossa on hyödynnetty kuntien toimittamia tai ylläpitämiä liikennemerkkejä noin 70 kunnan osalta. 
  • Yksityistieverkon osalta kulkurajoitustiedot vastaavat toukokuun 2024 tilannetta, niiden tiekunnallisten yksityisteiden osalta, jotka ovat hakeneet kunnan tai ELY-keskuksen yksityistieavustusta. 
  • Nopeusrajoitukset on päivitetty maanteillä vastaamaan Väyläviraston huhtikuun 2024 tilannetta ja katuverkolla on päivitetty Espoon, Vantaan, Tampereen, Porin, Seinäjoen, Porvoon, Kotkan, Rauman, Kaarinan ja Kemin kunnan osalta vastaamaan syksyn 2023 tilannetta. Lisäksi noin 70 kunnan osalta nopeusrajoitukset on päivitetty vastaamaan kunnan toimittamia tai ylläpitämiä liikennemerkkejä. 
  • Huom. Julkaisussa usean tietolajin tietotyyppi on muuttunut INTEGER- tai FLOAT-muodosta TEXT-muotoiseksi. Muutos pyritään palauttamaan tulevissa julkaisuissa.

 

Lue lisää Digiroad-aineiston muutoksista

Tarkat muutostiedot löydät Lue Minut- ja Tietolajien kuvaus -dokumenteista.

 

Seuraava julkaisu

Seuraavaa Digiroad-aineistojulkaisun ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

 
Kysyttävää? Autamme mielellämme:

Digiroad-operaattori
[email protected]
puh. 040 507 2301 (klo 9-16)