Hyppää sisältöön

Alikulkukäytävien korjaaminen vaikuttaa moottoriajoneuvoliikenteeseen Oulun Poikkimaantiellä

Julkaistu 15.5.2024 13.59

 

Väyläviraston Oulun Poikkimaantien parannushankkeessa moottoriajoneuvoliikenne ohjataan Merikotkantien ja Suohaukanpolun alikulkusiltojen kohdilla kiertoreiteille torstaina 16.5. noin kello 19 alkaen. Siltojen alikulkukäytävät suljettiin jo toukokuun alussa, ja jalankulkijat sekä pyöräilijät ohjattiin tilapäisille kiertoreiteille.

Merikotkantien ja Suohaukanpolun alikulkusillat ovat vierekkäiset sillat Poikkimaantiellä, Kaukovainion ja Hiirosen asuinalueiden välissä. Molempien siltojen kohdalla kiertoreitti kulkee niiden pohjoispuolella eli Kaukovainion asuinalueen puolella. Kiertoreiteille ohjataan selkeästi paikan päällä.

“Kiertoreitit päällystetään asfaltilla ja niillä tulee noudattaa 30 kilometrin nopeusrajoitusta. Toivomme tiellä liikkujilta malttia ja varovaisuutta työmaiden kohdilla”, kertoo projektipäällikkö Jukka Päkkilä Väylävirastosta. 

 

Merikotkantien ja Suohaukanpolun alikulkukäytävät korjataan ja niiden kuivatus uusitaan. Alikulkukäytävät avataan jälleen arviolta elokuun 2024 lopussa. Samaan aikaan moottoriajoneuvoliikenne siirretään takaisin silloille.

Väyläviraston ja Oulun kaupungin tiehankkeessa Poikkimaantie levennetään nelikaistaiseksi Äimäraution ja Kiilakiventien liittymän välillä. Tieosuutta parannetaan myös meluestein sekä liittymiä ja valaistusta parantamalla. Uudistukset helpottavat liikkumista jo valmiiksi ruuhkaisella tiellä, jonka liikennemäärien ennustetaan yhä kasvavan. Poikkimaantien parantaminen lisää liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama.

 

Liitteet