Hyppää sisältöön

Tierekisteri

Huom! Uusi tiestötietojen hallintajärjestelmä, Tievelho, on korvannut Tierekisterin vuonna 2022. Velhon ohjesivut löytyvät osoitteesta https://ohje.velho.vaylapilvi.fi/ .

Tierekisteri sisältää tietoja Väyläviraston vastuulla olevista maanteistä ja niiden liikenteestä. Tierekisteristä löytyvien tietojen lisäksi jokaisella ELY-keskuksella on oman alueensa urakoiden kilpailuttamista varten kerättyjä tietoja ELY-kohtaisessa tiestörekisterissä (mm. levähdys- ja pysäköimisalueet, liikennemerkit, hirvivaroitusalueet, porttaalit, kaiteet, rummut, hiekkalaatikot, viemärit, viheralueet).

Tierekisterin selailu tapahtuu tällä hetkellä Väyläviraston ekstranetverkossa, johon myönnetään konsulteille katseluoikeuksia tarpeen mukaan.

Tierekisterin katseluohjelma

Katseluohjelmiston käyttö on turvallista, eli tierekisterin tietoja ei sovelluksessa pystytä mitenkään muuttamaan, ainoastaan selailemaan eri hakukriteereitä käyttäen.

Katseluohjelman käyttöohje (pdf)

Huom! Tätä ohjetta ei ole täysin päivitetty vastamaan uutta ulkoasua, koska vielä uudempi extranet-versio on tulossa. Perusperiaatteet pätevät kuitenkin edelleen. Tietojen tulostaminen ja siirto Exceliin on selostettu ohjeen lopussa.