Tasoristeykset valtion rataverkolla

Tasoristeyksessä tie tai kevyen liikenteen väylä risteää rautatien kanssa samassa tasossa. Tasoristeyksiä on valtion rataverkolla, pää- ja sivuradoilla, noin 2 800.

Kuvassa tasoristeys, jossa puomit alhaalla, koska juna juuri tulossa. Toisella puolella mopoilija odottaa radanylitysvuoroaan.

Tasoristeyksiä poistetaan kehittämishankkeiden ja peruskorjausten yhteydessä sekä yksittäisten tasoristeysten poistoina. Vuosittain poistetaan joitakin tasoristeyksiä: esimerkiksi vuonna 2015 niitä poistettiin 22 ja vuonna 2016 25 kpl. Vuonna 2016 Seinäjoki - Oulu ratahankkeen yhteydessä poistettiin kyseiseltä väliltä viimeinenkin tasoristeys eli nyt koko pääradan väli Helsingistä aina Ouluun asti on ilman tasoristeyksiä. Vuosittain joitakin varoituslaitteita rakennetaan varoituslaitteettomiin tasoristeyksiin.

 

Tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeeseen liittyvät tiedustelut voi osoittaa suoraan hanketiedottajille joko puhelimitse numeroon 040-637 9677 tai sähköpostilla Tasoristeykset@vayla.fi.

Palvelu on auki arkipäivisin kello 8-16 ja puhelimessa on myös vastaajapalvelu. Muistathan ilmoittaa nimesi ja puhelinnumerosi, kun jätät viestin vastaajaan.

 

Lisätietoja tasoristeyksistä löydät myös Tasoristeykset-sivulta kohdasta Usein kysytyt kysymykset.

reaktionapit
Sivu päivitetty 03.07.2019