Hyppää sisältöön

Vt4 Oulu–Kemi: Ohituskaistat Pohjois-Iin ja Olhavan välillä otetaan käyttöön

Julkaistu 28.9.2021 14.48

 

Valtatien 4 Oulu–Kemi-parantamishankkeeseen sisältyvän Pohjois-Iin ja Olhavan välisten ohituskaistojen rakentaminen valmistuu. Keskiviikon 29.9. ja torstain 30.9. välisenä yönä otetaan käyttöön urakassa rakennetut ohituskaistat. Kokonaisuudessaan urakka valmistuu lokakuun aikana.

Vt 4 Pohjois-Iin ja Olhavan välisten ohituskaistojen rakentaminen käynnistyi kesällä 2020. Urakassa on toteutettu kaksi ohituskaistajaksoa pohjoisen suuntaan ja kaksi ohituskaistajaksoa etelän suuntaan. Urakkaan on sisältynyt lisäksi Harisojan ja Muhojoen ylittävien valtatien vesistösiltojen uusiminen ja muutoksia valtatiehen liittyviin Kantolantien ja Seljänperäntien liittymiin sekä yksityisteihin.

Urakassa rakennetut ohituskaistat otetaan liikenteen käyttöön tällä viikolla, keskiviikon 29.9. ja torstain 30.9. välisenä yönä.

"Urakan työt ovat lähes valmiita ja ohituskaistat saadaan liikenteen käyttöön. Riista-aitojen rakentamisen ja viimeistelytöiden aikana on vielä ajoittain alennettuja nopeusrajoituksia", kertoo GRK Infra Oy:n projektipäällikkö Jarkko Heiskanen.

Viimeistelytöitä ja riista-aidan rakentamista tehdään vielä tulevina viikkoina ja kokonaisuudessaan urakka valmistuu lokakuussa.

"Urakassa rakennetut ohituskaistat parantavat liikenteen sujuvuutta. Keskikaiteen ja riista-aitojen myötä myös liikenneturvallisuus paranee", Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä toteaa urakan hyödyistä.

Ohituskaistat ja keskikaide, tien ympärillä metsää.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkkosivuilta ja Facebook-sivuilta.

http://www.vayla.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

 

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 534 3755, [email protected]

Jarkko Heiskanen
Työpäällikkö, GRK Infra Oy (Vt4 ohituskaistat Pohjois-Ii - Olhava)
Puh. 050 436 0944, [email protected]  

Vt4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 173 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta