Hyppää sisältöön

Vt 8 Turku–Pori: Työt alkavat uusissa urakkakohteissa

Julkaistu 23.05.2018

Valtatie 8:lla alkaa kevään aikana useita uusia urakoita. Liikenteen turvallisuus ja sujuvuus paranevat merkittävästi kasitien peruskorjauksen myötä.

Valtatien parannusurakka Rauman ja Eurajoen välillä käsittää kaksi erillistä kohdetta: Unajan kohdan liittymän parantamisen sekä Lapijoen kevyen liikenteen järjestelyt. Kasitielle rakennetaan uusi kevyen liikenteen alikulku sekä erillinen kevyen liikenteen väylä Sorkan paikallistien ja Lapijoen välille.

Työt ovat alkaneet puuston poistolla. Liikenteeseen vaikuttavat työt alkavat viikolla 22, kun siltapaikan kiertotien rakentaminen aloitetaan. Kokonaisuus valmistuu arviolta lokakuuhun mennessä, ja urakoitsijana toimii Destia Oy.

Valtatielle välille Nousiainen–Kurjenmäki rakennetaan puolestaan ohituskaistapari. Urakkaan kuuluu myös muita tie- ja liittymäjärjestelyjä. Työt alkavat tällä viikolla puuston poistolla ja liikenteeseen vaikuttavat työt kesäkuussa. Hanke toteutetaan ST-urakkana, ja työt ajoittuvat vuoteen 2019 saakka. Myös tällä välillä urakoitsijana on Destia.

Söörmarkun eritasoliittymän ja Söörmarkun kylän eritasoliittymän rakentaminen aloitetaan myös tänä keväänä. Lisäksi urakassa puretaan olemassa oleva kevyen liikenteen alikulku ja tilalle rakennetaan uusi. Urakka-aika on syksyyn 2019 saakka. Urakoitsijana toimii Kreate Oy.

Turun ja Porin välin rakennustöiden merkittävimmät vaikutukset ovat liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden paraneminen sekä ympäristön haittavaikutuksien väheneminen. Koko urakka-alueen työt jatkuvat vuoteen 2019 saakka.

Lisätietoja:

Liikennevirasto: Projektipäällikkö Kari Partiainen, p. 029 534 3580, [email protected]

www.facebook.com/turkupori

www.twitter.com/Vt8TurkuPori

Aineistopyynnöt: viestintätoimisto Ahjo Communications, [email protected]

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta