Hyppää sisältöön

Vt 8 Turku–Pori: Liikenne kiertotielle Söörmarkun kohdalla

Julkaistu 28.08.2018

Valtatie 8:lla Söörmarkun kohdalla liikenne siirretään kiertotielle 30. elokuuta eritasoliittymien rakentamisen vuoksi.

Kasitien ajoneuvoliikenne siirtyy kulkemaan nykyisen tien viereen siirrettyä ajorataa pitkin kiertoliittymän kautta Porin suunnasta Vaasaan päin ja Vaasasta Porin suuntaan.

Valtatie 23:n ajoneuvoliikenne lähtee kiertoliittymästä Parkanon suuntaan nykyisen tien pohjoispuolelle siirrettyä ajorataa pitkin ja liittyy takaisin valtatielle Söörmarkun tien liittymän kohdalla. Parkanon suunnasta tultaessa ajetaan samaa ajorataa pitkin kiertoliittymään.

Kasitien itäpuolen kevyen liikenteen väylä on siirretty kokonaan uudelle väylälle ja myös vt 23:n eteläpuolella kevyt liikenne kulkee uutta väylää pitkin. Muilta osin kevyen liikenteen reitit pysyvät entisellään. Järjestelyt ovat voimassa kevääseen 2019 saakka.

Lisäksi kasitien bussipysäkit nykyisen vt 23:n liittymän molemmin puolin poistuvat kokonaan käytöstä.

Söörmarkun eritasoliittymän ja Söörmarkun kylän eritasoliittymän rakentaminen aloitettiin keväällä. Urakassa puretaan olemassa oleva kevyen liikenteen alikulku ja tilalle rakennetaan uusi. Urakka-aika on syksyyn 2019 saakka. Urakoitsijana toimii Kreate Oy.

Turun ja Porin välin rakennustöiden merkittävimmät vaikutukset ovat liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden paraneminen sekä ympäristön haittavaikutuksien väheneminen. Koko urakka-alueen työt jatkuvat vuoteen 2019 saakka.

Lisätietoja:

Liikennevirasto: Projektipäällikkö Kari Partiainen, p. 029 534 3580, [email protected]

facebook_logo_detail www.facebook.com/turkupori

twitter@VT8TurkuPori

Aineistopyynnöt: viestintätoimisto Ahjo Communications, [email protected]

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.