Hyppää sisältöön

Vt 4 Oulu-Kemi: Iskon eritasoliittymässä muutoksia liikennejärjestelyissä

Julkaistu 23.9.2021 11.45

 

Vt 4 Iskon eritasoliittymän läntisten ramppien parantamisurakan työt etenevät ja liikennejärjestelyt muuttuvat. Torstain 23.9. ja perjantain 24.9. välisenä yönä moottoritien etelän suunnan liikenne palautuu kiertotieltä takaisin etelän suunnan ajoradalle. Tiistaina 28.9. otetaan käyttöön uusi ramppi etelän suuntaan.

Iskon eritasoliittymän läntisten ramppien parantamisurakan työt etenevät. Torstain 23.9. ja perjantain 24.9. välisenä yönä saadaan moottoritiellä Maahisenpolun alikulkukäytävän kohdalla etelän suuntainen liikenne palautettua takaisin etelän suunnan ajoradalle. Pohjoisen suuntaan kiertotiejärjestelyt jäävät vielä voimaan. Pohjoiseen meneviltä kaistoilta kiertotiejärjestelyt puretaan maanantain 27.9 ja tiistain 28.9. välisenä yönä. Kokonaisuudessaan moottoritien liikennejärjestelyt puretaan vaiheittain loppuviikon ja ensi viikon alun aikana.

Urakassa rakennettu uusi ramppi Alppilan ja Välivainion suunnasta moottoritielle etelän ajosuuntaan saadaan puolestaan liikenteen käyttöön alustavasti tiistai-aamuna 28.9.

"Työ ovat edenneet hyvässä aikataulussa, rampin avaamisen myötä töiden painopiste siirtyy Kemintielle ja urakan viimeistelytöihin", Destia Oy:n projektijohtaja Risto Lippo kertoo.

Rampin rakentamisen ja Maahisenpolun alikulkukäytävän leventämisen lisäksi urakassa toteutetaan lisäksi melunsuojausta ja parannetaan linja-autopysäkkiyhteyksiä.

"Iskon kohde valmistuu kokonaisuudessaan aikataulun mukaisesti lokakuun aikana, kuten myös Pohjois-Iin ja Olhavan välinen ohituskaistaurakka. Näiden kohteiden myötä Vt4 Oulu-Kemi -hankkeen parannustyöt valmistuvat", Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä tiivistää hankkeen tilannetta.

Karttakuva uuden rampin sijainnista

Kartta: Uusi liikenteelle 28. syyskuuta avattava ramppi. 

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta:

http://www.vayla.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Risto Lippo
Projektijohtaja, Destia Oy

Puh. 040 5836128
[email protected]

Vt4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 173 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta