Hyppää sisältöön

Vt 4 Oulu–Kemi-hankkeen Oulujoen ylittävistä silloista jälkimmäinen valmistuu

Julkaistu 9.6.2021 11.14

 

Toinen valtatie 4 Oulu–Kemi-hankkeessa uusittavista Oulujoen ylittävistä valmistuu. Viime vuonna valmistui itäinen silta ja nyt läntinen silta on viimeistelyvaiheessa. Liikenne siirretään uudelle sillalle tällä viikolla ja kokonaisuudessaan siltatyöt valmistuvat ensi viikon aikana.

Liikennejärjestelyt sillan kohdalla muuttuvat siten, että valtatien 4 etelän suuntaan ajava liikenne ohjataan uudelle sillalle torstain 10.6. ja perjantain 11.6. välisenä yönä. Pohjoisen suuntaan ajavien kaistojen liikennejärjestelyt puretaan alustavasti torstain 17.6. ja perjantain 18.6. välisenä yönä.

"Työt ovat edenneet hyvässä aikataulussa ja nyt saadaan liikennettä haittaavat työt tehtyä. Kesän aikana siltapaikalla tehdään vielä viimeistelytöitä", toteaa Kreate Oy:n työpäällikkö Ville Tiiro.

Kun etelän suuntainen liikenne on siirretty uudelle sillalle, pystytään tekemään valtatien 4 osalta loput työvaihteet, kuten kiertotiejärjestelyjen purkamiset ja kaidetyöt. Liikennejärjestelyt puretaan siten vaiheittain ensi viikon loppuun mennessä.

"Oulujoen sillat ovat Vt 4 Oulu–Kemi-hankkeen siltakohteista merkittävin. Kohteen valmistumisen ja sillan kohdan kolmansien kaistojen käyttöönoton myötä edetään koko hankkeen osalta loppusuoralle. Syksyn aikana loputkin hankkeen kohteet valmistuvat", kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä.

Käynnissä olevat kohteet valmistuvat kesän ja syksyn aikana vaiheittain. Tällä viikolla valmistu Simon pohjoispuolella keskikaiteen uusiminen vaijerikaiteesta putkipalkkikaiteeksi. Kiiminkijoen ylittävän Allikon sillan osalta kahdessa vaiheessa tehtävien eristysrakenteiden ensimmäinen vaihe on valmistunut ja liikennettä häiritsevät työt valmistuvat heinäkuussa. Pohjois-Ii–Olhava välin ohituskaistojen rakentaminen etenee myös hyvässä aikataulussa, ja päällystystyöt ajoittuvat heinäkuulle koko urakan valmistuessa syksyllä. Iskon eritasoliittymän länsiramppien parantaminen on myös käynnistynyt keväällä ja urakka valmistuu syksyn aikana.

 Silta, jonka toisessa päässä on pari työmaan ajoneuvoa sekä vehreitä puita.

Kuva: Oulujoen läntinen silta. 

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkkosivuilta ja Facebook-sivuilta.

http://www.vayla.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 534 3755, [email protected]

Ville Tiiro
Työpäällikkö, Kreate Oy
Puh. 050 3160 739, [email protected]

Vt4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 173 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta