Hyppää sisältöön

Vt 4 liittymien parantaminen Simossa: Kesäkauden työt käynnistyneet

Julkaistu 30.5.2023 9.31

 

Väyläviraston urakoissa Simossa kesäkauden rakentamistyöt ovat käynnistyneet laajasti. Töitä tehdään usealla sillalla koko alueella. Lisäksi tehdään tienrakennustöitä ja melusuojausta. Töiden loppupuolella käynnistyvät vielä viimeistelytyöt, ja hanke valmistuu kokonaisuudessaan syyskuussa.

Tällä hetkellä töitä tehdään Ranuantien risteyssillalla, Koivuojan sillalla ja Simon risteyssillalla. Urakoiden viidestä sillasta neljän sillan kannet on jo valettu, ja Simon risteyssillan kannen valu tehdään kesäkuun alussa.

Hankkeessa tehdään myös laajasti melusuojausta, joiden työt ovat jo käynnissä.

Valtatiellä 4 tehdään monenlaisia tienrakennustöitä kesän aikana. Tällä hetkellä on käynnissä valtatien leventämistyöt, joiden vuoksi liikenne voidaan joutua hetkeksi pysäyttämään.

Päällystystyöt valtatiellä käynnistyvät juhannuksen aikoihin ja jatkuvat heinäkuun ajan. Päällystystöiden aikana liikennejärjestelyitä joudutaan muuttamaan erityisesti valtatiellä 4, joista tiedotetaan erikseen.

Talven kiertotiejärjestelyt toimineet hyvin

Kiertotiejärjestelyt ovat toimineet hyvin talvikaudella. Vaikka koko valtatien 4 liikenne on ohjattu Etappitien kautta, niin liikenne on kuitenkin päässyt kulkemaan ilman ruuhkia.

"Erityisesti Etappitien kiertotiejärjestely on aiheuttanut haasteita kevyelle ja paikalliselle liikenteelle, kun erillistä jalankulun ja polkupyöräilyn väylää ei ole ollut käytössä. Simon kunnan kanssa olikin sovittu talvikauden koululaiskuljetuksien muutoksista siten, että koululaisten ei ole tarvinnut kulkea Etappitietä pitkin”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilä.

Tällä hetkellä käytössä olevat kiertotiejärjestelyt päättyvät heinäkuun aikana, jonka jälkeen liikenne ohjataan uusille väylille. Tämän jälkeen viimeistelytyöt jatkuvat.

Kesäkauden aikana tehdään vielä töitä, jotka vaikuttavat tiellä liikkumiseen koko hankkeen alueella. Liikennejärjestelyiden muutoksista tiedotetaan erikseen.

Ranuantien risteyssilta, silta huputettu muoveilla, työmaa, murskekasoja, puita tien vieressä

Tällä hetkellä töitä tehdään Ranuantien risteyssillalla (kuvassa) sekä myös Koivuojan sillalla ja Simon risteyssillalla.

Lisätiedot:

Keijo Heikkilä, Projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 5343 582, [email protected]

Seuraa hanketta:

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa seuraavilta verkko- ja Facebook-sivuilta:

https://vayla.fi/vt4simo

https://www.facebook.com/vt4simo

Ranuantien eritasoliittymä on yksi valtion 4. lisätalousarvion kohteista vuodelle 2020. Vt 4 liittymien parantamiseen Simossa kuuluu lisäksi syksyllä 2021 valmistunut Karsikon liittymän rakentaminen.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta