Hyppää sisältöön

Vt 12 Tillola–Keltti: Liikenne siirretään osittain kiertotielle KymiRingin ja Kouvolan välillä

Julkaistu 29.10.2018

Vt 12 Tillola-Keltti -tievälin liikenne siirretään valtatien 12 pohjoispuolella sijaitsevalle kiertotielle 31.10.2018. Liikenne kulkee kiertotietä KymiRingin ja Kouvolan välillä alkukesään 2019 asti.

Valtatien 12 liikenne siirretään valtatien pohjoispuolella sijaitsevalle kiertotielle 3 keskiviikkona 31. lokakuuta, kun valtatien rakennustyöt etenevät.

Kiertotie 3 alkaa Kouvolan suunnasta ennen Kontjärveä ja kiertää valtatien 12 pohjoispuolella Anhavaistentietä ja päättyy ennen KymiRingin eritasoliittymää takaisin valtatielle. Kiertotien päällystystyöt tehtiin viikolla 43. Nopeusrajoitus kiertotiellä on 60 km/h.

Nyt avattavan kiertotien 3 lisäksi liikenne siirretään tulevina viikkoina myös kiertotielle 4. Molemmat kiertotiet jäävät yhdeksi pysyväksi rinnakkaistieksi valtatien 12 rakennustöiden edettyä siihen pisteeseen, että se voidaan ottaa liikenteelle alkukesästä 2019.

KymiRingin eritasoliittymän ja Kouvolan välisellä tieosuudella aloitetaan sillanrakennustyöt sekä valtatien levitykseen liittyvät maanrakennustyöt. Kontjärven kohdalle rakennetaan kaksi uutta pysäköintipaikkaa. KymiRingin pohjoispuolella sijaitseva nykyinen pysäköintipaikka on kevääseen 2019 saakka käytössä.


Lisätietoja

Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Liikennevirasto, p. 050 505 1513
Projektijohtaja Ilkka Kaarakainen, Destia Oy, p. 040 524 7319

Hanke verkossa

facebook.com/vt12tillolakeltti
Hankkeen Flickr-kuvia
liikennevirasto.fi/vt-12-tillola-keltti

Liitteet

Vt 12 Tillola–Keltti -hankkeessa rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistatieosuus ja sen rinnalle tehdään uusi päällystetty rinnakkaistie. Rinnakkaistien tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta. IItin Tillolaan, KymiRing-keskuksen kohdalle tehdään eritasoliittymä. Kouvolan Keltin eritasoliittymän sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan muun muassa rakentamalla uudet, nykyaikaiset rampit.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta