Hyppää sisältöön

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie: Porvoonjoentie siirtyy viimeisenä poikkitienä lopulliselle reitilleen 17.9.2020 Lahden eteläisen kehätien yli

Julkaistu 16.9.2020 11.47

 

Rakenteilla oleva Lahden eteläinen kehätie sukeltaa kahteen maantietunneliin, josta toinen, Patomäen tunneli, on betonirakenteinen. Patomäen tunnelin päälle tulee kenttiä juniorijalkapalloilijoille sekä molemmille laidoille kehätien ylittävät kadut, Luhdantaustankatu ja Porvoonjoentie.

Luhdantaustankatu siirtyi kulkemaan tunnelin yli heinäkuussa. Porvoonjoentie siirtyy lopulliselle reitilleen torstaina 17.9.2020 säiden salliessa päällystykset. Rakennustyöt jatkuvat kohdissa, joissa uusi osa Porvoonjoentietä liittyy olemassa olevaan katuverkkoon. Työt siis jatkuvat, joten kadulla liikkujilta edellytetään vielä tarkkaavaisuutta.

Viimeinen suuri muutos kehätien poikkiliikenteessä

Porvoonjoentie on kehätien rakentamisen alusta asti pysynyt ainoana kehätien ylittävänä katuna vanhalla reitillään ja halkonut kehätien työmaan.

-          Päätös pitää Porvoonjoentie alkuperäisellä paikallaan syntyi jo suunnitteluvaiheessa. Porvoonjoentie on palvellut kehätien poikki kulkevaa liikennettä samalla kuin muita tietä on suljettu tai siirretty rakennustyön ajaksi. Porvoonjoentien siirto vaati myös Patomäen tunnelin valmistumista, taustoittaa vastaava työnjohtaja Timo Takala VALTARI-allianssiin kuuluvasta Skanskasta.

Porvoonjoentie kulkee Patomäen tunnelin länsipuolta.

Kartta: Porvoonjoentie siirrettynä uudelle linjaukselle.

Kävelyn ja pyöräilyn väylä

Porvoonjoentien länsipuolella, eli tien ja tunnelin suuaukon välillä, kulkee pyöräilyn ja kävelyn väylä. Pyöräilyn ja kävelyn väylä erottuu ajotiestä kiveyksellä ja toiselta puolelta tunnelin kohdalla 1,4 m korkealla suojakaiteella. Suojakaiteessa on Rosalinda Louhijoen suunnittelema ympäristötaideteos ”Happamia”.

 

Rosalinda Louhijoen on suunnitellut ympäristötaideteoksen Porvoonjoentien suojakaiteeseen. Havainnekuva esittelee teosta päivänvalossa ja iltavalaistuksessa.

Lisätiedot:

Vastaava työnjohtaja Timo Takala, VALTARI, puh. 050 437 0647, [email protected] Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt12letke    

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.