Hyppää sisältöön

Väyläviraston investointiohjelman luonnokseen saapui noin 230 lausuntoa

Julkaistu 11.5.2022 9.00

Väyläviraston vuosien 2023-2030 investointiohjelman luonnoksen lausuntoaika on päättynyt ja ohjelman käsittely siirtyy viimeistelyvaiheeseen. Ohjelmasta annettiin yhteensä noin 230 lausuntoa.

Investointiohjelma on Väyläviraston ehdotus uusien rata-, maantie- ja vesiväylähankkeiden toteuttamisesta. Ohjelma noudattaa valtakunnallista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa (Liikenne 12 -suunnitelma) sekä sen tavoitteita. Lopulliset päätökset valtion väyläverkon investointihankkeista tekee eduskunta talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Vuosien 2023-2030 investointiohjelman luonnoksen lausuntokierros käynnistettiin huhtikuun alussa, ja se päättyi 2.5.2022. Määräaikaan mennessä lausuntoja saapui noin 230 kappaletta. Kaksi kolmasosaa lausunnoista saapui kunnilta, kuntayhtymiltä ja maakuntaliitoilta.

Lausuntojen läpikäynti on parhaillaan käynnissä ja niiden perusteella investointiohjelman luonnos viimeistellään toukokuun aikana. Myös määräajan jälkeen saapuneet lausunnot pyritään käsittelemään mahdollisuuksien mukaan. Valmis investointiohjelma julkaistaan kesäkuun 2022 aikana.

Väylävirasto haluaa kiittää kaikkia lausunnon antaneita tahoja. Lausuntokierrokset toimivat tärkeänä pohjana investointiohjelman kehittämiselle.  

Lue lisää Väyläverkon investointiohjelmasta sekä Liikenne12-suunnitelmasta verkkosivuiltamme. 

Lisätietoja:

Pekka Rajala
toimialajohtaja, liikenneverkkojen suunnittelu
p. 0295 34 3626
[email protected]