Hyppää sisältöön

Uudet liikennepaikat on saatu käyttöön Simon Maksniemessä ja Iin Lähessuolla

Julkaistu 19.12.2022 8.48

 

Väyläviraston Oulu−Kemi-rataosa, uudet liikennepaikat -hankkeessa Simon Maksniemeen ja Iin Lähessuolle on rakennettu uudet liikennepaikat. Molemmille liikennepaikoille on rakennettu uudet rataosan kapasiteettia lisäävät ja junien kohtaamisen mahdollistavat kohtausraiteet. Uudet liikennepaikat ovat valmistuneet ja kohtausraiteet on saatu junaliikenteen käyttöön joulukuun aikana.

Maksniemen ja Lähessuon uusille liikennepaikoille on rakennettu uudet, noin kilometrin mittaiset raiteet, jotka kulkevat vanhojen raiteiden vierellä. Uudet raiteet mahdollistavat junien kohtaamisen liikennepaikoilla ja lisäävät näin Oulu−Kemi-rataosan kapasiteettia.

Syksyn ajan hankkeella on tehty liikennepaikkojen käyttöönottoon liittyviä töitä ja liikennepaikolle on asennettu muun muassa junan kulun turvaava turvalaitejärjestelmä.

"Loka- ja marraskuun vaihteessa suoritimme turvalaitteiden ja kohtausraiteiden käyttöönottotarkastuksen. Liikennepaikkojen rakennustyöt on nyt saatu valmiiksi, ja junien kohtaaminen Maksniemessä ja Lähessuolla on mahdollista", kertoo projektipäällikkö Vesa Pakarinen Väylävirastosta.

Junien uudet kohtauspaikat varmistavat elinkeinoelämälle tarpeelliset tavaraliikenteen kuljetukset. Ruuhkaisimpina aikoina radan kapasiteetti on ollut lähes kokonaan käytössä, ja uusilla liikennepaikoilla tätä kapasiteettia saadaan lisättyä.

Hankkeen varsinaiset rakennustyöt alkoivat keväällä 2022, ja molemmilla liikennepaikoilla rakennustyöt on toteutettu pääosin kuluneen vuoden aikana. Vuoden 2023 alkupuolella hankkeella tehdään vielä viimeistelytöitä. 

Lisätietoja:

Vesa Pakarinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, p. 029 534 3149, [email protected]

Seuraa hanketta:

https://vayla.fi/oulu-kemi-uudet-liikennepaikat


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta