Hyppää sisältöön

Turunväylän liikenne ohjataan kiertoreiteille Kehä I:n kohdalla tulevana viikonloppuna

Julkaistu 20.07.2020

Kehä I:n kohdalla Turunväylän (valtatie 1) ylittävä Tarvon risteyssilta uusitaan. Vanhan sillan purkaminen turvallisesti edellyttää Turunväylän sulkemista liikenteeltä sillan kohdalta purkutöiden ajaksi. Turunväylän liikenne ohjataan tilapäisille kiertoreiteille 24.–27. heinäkuuta.

Tarvon risteyssilta -hankkeessa uusitaan moottoriajoneuvoliikenteen silta, joka ylittää Turunväylän Kehä I:n kohdalla. Purettava silta on valmistunut vuonna 1960 ja on yksi ensimmäisistä Suomessa toteutetuista jännitetyistä silloista. 

Jotta purkutyöt voidaan toteuttaa turvallisesti, ohjataan Turunväylän liikenne väliaikaiselle kiertoreitille viikonlopun (24.–27.7.) ajaksi. Purkutyöt kestävät kokonaisuudessaan viikon ajan.

Kiertoreitit opastetaan näkyvästi maastossa

Moottoriajoneuvoliikenteen tilapäinen kiertoreitti kiertää Helsingin suuntaan ajettaessa Kehä I:ltä Turvesuontien kiertoliittymän kautta (kartta 1). Ramppien kautta Turunväylältä on mahdollista liittyä myös Kehä I:lle idän suuntaan. Turun suuntaan ajettaessa kiertoreitti kulkee Kehä I:n ja Vanhan Turuntien (seututie 110) liittymän kautta (kartta 2).

Purettava silta poistuu Kehä I:n lännen suuntaan kulkevan liikenteen käytöstä maanantai-iltana 20. heinäkuuta (kartta 3). Liikenne ohjataan Leppävaaran suunnasta tulevalle ramppisillalle koko siltaurakan ajaksi, arviolta vuodeksi. Rakennustyöt eivät vaikuta Kehä I:n idän suunnan liikenteeseen.

Kiertoreitit opastetaan näkyvästi myös maastossa ja ajaminen suljetuille tieosuuksille estetään. Turunväylän liikenteen sulku ja kiertoreitit ovat voimassa perjantaista 24.7. klo 22 alkaen maanantaihin 27.7. klo 5 asti. Tämän jälkeen on mahdollista, että osa kaistoista on tilapäisesti pois käytöstä purkutöiden loppuun asti.

Tiellä liikkujat voivat käyttää korvaavina reitteinä myös Länsiväylää ja Kehä II:ta sekä Turuntietä ja Kehä II:ta.

Sillan kohdalla olevat bussipysäkit ovat pois käytöstä viikonlopun ajan. Työstä ei aiheudu muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reitteihin.

Sillan rakennustyöt valmistuvat viimeistään 7/2021.

Turunväylän (vt 1) kiertotiet Kehä I:n kohdalla Helsingin suuntaan.

Kartta 1. Turunväylän (vt 1) kiertotiet Kehä I:n kohdalla Helsingin suuntaan.

Turunväylän (vt 1) kiertotiet Kehä I:n kohdalla Turun suuntaan.
Kartta 2. Turunväylän (vt 1) kiertotiet Kehä I:n kohdalla Turun suuntaan.

Kehä I:n kiertotie Turunväylän kohdalla.
Kartta 3. Kehä I:n lännen suunnan kiertotie Turunväylän kohdalla.

Lisätiedot:

Väylävirasto, projektipäällikkö Jarmo Nirhamo, p. 0295 34 3596, [email protected]
Liikennetilanne: Helsingin tieliikennekeskus, ITM Finland p. 020 637 3328

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.