null
null Taitorakennerekisteri otetaan käyttöön 22.2.2017

Taitorakennerekisteri otetaan käyttöön 22.2.2017

Julkaistu 22.02.2017
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Asiantuntijakäyttöön tarkoitettu taitorakennerekisteri otetaan käyttöön ja se korvaa vanhan siltarekisterin. Kaikille avointa dataa tulee saataville myöhemmin keväällä.

Uusi Taitorakennerekisteri on taitorakenteiden perustietovarasto. Se sisältää hallinnollisten ja rakenteellisten tietojen lisäksi mm. vaurio- ja kuntotietoa silloista, tunneleista, rautatierummuista, merimerkeistä, tie- ja yhteysaluslaitureista sekä kanavarakenteista. Jatkossa järjestelmän tietosisältö tulee laajenemaan myös muihin taitorakenteisiin. Liikenneviraston omistamien kohteiden lisäksi rekisteristä löytyy myös kuntien omistamien rakenteiden tietoja. 

Taitorakennerekisteri palvelee mm. Liikenneviraston, ELY-keskusten ja kuntien asiantuntijoita sekä palveluntuottajia. Liikennevirasto myöntää käyttöoikeudet hakemusten perusteella. Tietojen ylläpito edellyttää koulutuksen suorittamista hyväksytysti.

Uuden järjestelmän myötä Siltarekisteri poistuu käytöstä.

Päivitämme tietoja ja kuulumisia Liikenneviraston Taitorakennerekisteri -sivulle. Löydätte sieltä myös linkit järjestelmän tuotanto- ja testiympäristöön sekä esittely- ja koulutusmateriaalit.

Taitorakennetietoa tullaan julkaisemaan kevään aikana myös avoimena datana.

Tämä projekti kuuluu Liikenneviraston digitalisaatiohankkeen osahankkeeseen kolme (Tieverkon ennakoiva kunnonhallinta ja tiestötietojen ylläpitojärjestelmän kehittäminen).

Lisätietoja:
Järjestelmävastaava: Heikki Myllymäki, p. 029 534 3523
Käyttöoikeudet ja koulutukset: Marika Ojanen, p. 029 534 3119, 
Taitorakenteiden tarkastustoiminta: Markku Äijälä, p. 029 534 3627
Projektipäällikkö: Mika Stenmark, p. 029 534 3531
Sähköpostit: [email protected]