Hyppää sisältöön

Suomen luonnonsuojeluliiton Ympäristöpalkinto myönnettiin Liikenneviraston Suomenlahden meriliikennekeskukselle

Julkaistu 6.6.2011

Suomen luonnonsuojeluliiton vuoden 2011 Ympäristöpalkinto on myönnetty Liikenneviraston Suomenlahden meriliikennekeskukselle. 1.6 järjestetyssä palkintotilaisuudessa palkintoa vastaanottamassa olivat Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervala, liikenteenhallinta-toimialan ylijohtaja Tiina Tuurnala sekä meriliikenneyksikön päällikkö Thomas Erlund.

Suomen luonnonsuojeluliittoa tapahtumassa edustivat puheenjohtaja Risto Sulkava sekä toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen. Sulkava painotti puheenvuorossaan, että meriliikennekeskus tekee erittäin merkittävää ympäristötyötä ennaltaehkäisemällä mahdollisia öljyvahinkoja Suomenlahdella. Ympäristöpalkinto on Suomen Luonnonsuojeluliiton tärkein vuosittain jaettu tunnustus.

– Haluan kiittää Suomenlahden meriliikennekeskuksen henkilöstöä erittäin hyvin tehdystä työstä, toteaa pääjohtaja Tervala.  – Suomenlahden meriliikennekeskus kuten myös muut Liikenneviraston meriliikennekeskukset tekevät erittäin tärkeää työtä paitsi liikenteenohjauksen myös luonnon kannalta.

Suomenlahti on haastava liikenteelle kasvavien liikennemäärien ja erityisesti risteävän matkustaja- ja kauppa-alusliikenteen vuoksi. Meriliikennekeskuksen tarkoituksena on parantaa merenkulun turvallisuutta, edistää alusliikenteen sujuvuutta ja tehokkuutta sekä ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja niistä mahdollisesti syntyviä ympäristöhaittoja.

Suomen luonnonsuojeluliiton henkilöpalkinnon sai tänä vuonna Metsähallituksen norppatutkija ja ylitarkastaja Tero Sipilä, jonka tekemä tutkimus on ollut keskeistä norpan suojelussa.
 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.