Takaisin

Päällysrakennetyöt alkavat Jyväskylä-Äänekoski rataosuudella – rataliikenne vilkastuu

Päällysrakennetyöt alkavat Jyväskylä-Äänekoski rataosuudella – rataliikenne vilkastuu

Julkaistu 25.04.2016

Maanantaina 2. toukokuuta alkavia päällysrakennetöitä tehdään arkisin päiväsaikaan sekä viikonloppuina ympäri vuorokauden. Rataosuuden tavaraliikenne kulkee töiden vuoksi poikkeuksellisesti ilta- ja yöaikaan. Liikennejärjestelyt ovat voimassa viikon 18 alusta lokakuun loppuun 2016 saakka.

Kokonaisuudessa päällysrakenteen linjatyön kesto on kohteissa muutamasta päivästä viikkoon. Se etenee työvuorossa noin 600 metriä, jonka jälkeen tehdään raiteen tukemis- ja sepelöintitöitä. Työmaaliikenne lisääntyy kohteiden lähiteillä ja raideliikenne kasvaa. Raiteilla liikkuu työaikana sepelivaunuja ja erilaisia työkoneita, muuna aikana tavarajunia. Muutos vaikuttaa etenkin tasoristeyksiin, joita ylittäessä on totuttu tiettyyn juna-aikatauluun.

"Liikennemäärät ja junien aikataulut muuttuvat melkoisesti totutusta. Toivomme tarkkuutta ja varovaisuutta tasoristeyksissä, sillä työkoneet voivat liikkua milloin vain", kehottaa projektipäällikkö Mikko Heiskanen.

Päällysrakennetöitä tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 06.30 ja 16.30 välisenä aikana sekä viikonloppuisin täyskatkossa lauantaista kello 00.00 alkaen maanantaihin kello 03.00 saakka. Päällysrakenteena käytettävää sepeliä lastataan Leppävedellä, Vihtavuoressa, Laukaassa, Kuusaassa, Suolahdessa ja Äänekoskella tarvittaessa myös illalla tai yöaikaan. Työkoneista ja sepelin lastauksesta voi aiheutua lisääntynyttä melua työalueella.

Tasoristeyksiä suljetaan linjatöiden takia. Katkon ajaksi pyritään järjestämään kiertotieyhteys ja tasoristeykset avataan liikenteelle heti töiden jälkeen. Sulkemisista tiedotetaan erikseen töiden edetessä.

Seuraa hanketta:
http://www.liikennevirasto.fi/aanekoski
www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet

Lisätietoja:
Mikko A. Heiskanen,
Liikenneviraston projektipäällikkö, puh. 029 534 3808, mikko.heiskanen@liikennevirasto.fi  
Jani Sinkkonen,
Päällysrakennetöiden vastaava, puh. 040 863 0385, jani.sinkkonen@vr.fi

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa parannetaan Äänekosken seudun ja koko Keski-Suomen liikenneyhteyksiä vastaamaan alueen kasvavia liikennemääriä. Samalla vahvistetaan alueen elinvoimaisuutta ja paikallisen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Hankkeessa parannetaan Äänekoski – Jyväskylä – Tampere -ratayhteyttä sekä kehitetään valtatie 4:n ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi. Parannustyöt käynnistyivät kesällä 2015, ja hanke valmistuu ratatöiden osalta vuonna 2017, tietyöt jatkuvat vielä vuoden 2019 puolella.

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset.
www.liikennevirasto.fi
www.facebook.com/liikenneverkossa
www.twitter.com/liikennevirasto