Takaisin

Myrskytuhojen korjaaminen juuri nyt

Myrskytuhojen korjaaminen juuri nyt

Julkaistu 27.12.2011

Päivitetty 30.12.2011. Suomessa 26. ja 27.12. riehuneet myrskyt aiheuttivat suuria vahinkoja junaradoille ja sähköradan rakenteille. Korjaustöitä on tehty yötä päivää. Nyt radat on saatu raivattua ja sähkölaitteet korjattua, ja koko rataverkko on liikennöitävässä kunnossa.

Tasoristeysten varoituslaitteet on saatu pääosin kuntoon. Osa tasoristeyksistä toimii varavoimalla. Ainostaan Vammala-Äetsä -välillä on kaksi toimimatonta varoituslaitetta, jotka pyritään korjaamaan tämän päivän aikana. Näitä tasoristeyksiä lähestyessään junat antavat äänimerkin ja noudattavat nopeusrajoitusta 30 km/h.

Myrskyvauriot aiheutuivat pääsääntöisesti radalle kaatuneista puista.

Lisätietoja:
Liikenneviraston viestinnän päivystys, p. 040 520 1177,
liikennejärjestelyt www.vr.fi.

26.12. ja 27.12. Suomessa riehuneet myrskyt aiheuttivat suuria vahinkoja junaradoille ja sähköradan rakenteille. Vauriot aiheutuivat pääsääntöisesti radalle kaatuneista puista. Vaurioita on korjattu yhtäjaksoisesti 26.12. aamusta lähtien, ja korjaaminen jatkuu edelleen. Tätä sivua päivitetään sitä mukaa, kun työt etenevät ja uutta tietoa saadaan.

 
Tilanne 28.12. kello 11.44:
 
Parikkala–Joensuu-välillä sähköratavaurio on korjattu.
 
Mikkeli–Pieksämäki-välillä sähköratavauriot on korjattu.
 
Jyväskylä–Pieksämäki-välillä (liikennepaikka Venetmäki) sähköratavaurio. Junat korvataan linja-autoilla ainakin klo 19 saakka. 
 
Toijala–Turku-rataosa kärsi eniten myrskyvaurioita. Ajolangat on illalla 27.12. korjattu, mutta muut korjaustyöt jatkuvat edelleen. Tasoristeyksistä puuttuvat sähköt eli tievaroituslaitokset eivät välttämättä toimi.
 
Varkaus–Joensuu ja Lieksa–Nurmes-väleillä on yleisen sähköverkon katkoksista johtuvia liikenteen ohjauksen laitevikoja. Liikenne myöhästelee tällä rataosalla noin 30–60 minuuttia.
 
Luumäki-Kouvola -välillä liikenteen ohjauksen laiteviat korjattu.
 
Iisalmi–Sukeva -välillä liikenteen ohjauksen laiteviat korjattu. 
 
Pieksämäki–Joensuu-välillä  on yleisen sähköverkon katkoksista johtuvia liikenteen ohjauksen laitevikoja. Korvaavat kuljetukset.
   
Tampere–Pori-rataosuus on kunnossa, ja junaliikenne käynnistyi 27.12. noin kello 14.
 
Kirkkonummi–Turku-rataosuus on kunnossa.
 
Varo sähkötöntä tasoristeystä!
 
Tasoristeyksien varoituslaitteet eivät ole toiminnassa alueilla, joilla sähkökatkot jatkuvat, sillä myös tasoristeysten varavoima on loppunut. Tällaisia risteyksiä on arviolta toista sataa Itä-, Länsi-, Sisä- ja Lounais-Suomen alueella.
 
Sähköllä toimivissa tasoristeysten turvalaitteissa on varavirtalähteet, joiden noin kellon ympäri kestävät akut on tarkoitettu hetkellisiin jännitekatkoihin. Turvalaitteet eivät toimi sellaisilla alueilla, joilla on sähkökatkoja yleisessä sähkönjakelussa.
 
Tienkäyttäjien on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä toimivaa tasoristeystä ei voi erottaa toimimattomasta. Veturinkuljettajat saavat tiedon sähköttömistä tasoristeyksistä liikenteenohjauksesta, jolloin he antavat tasoristeystä lähestyessään äänimerkin ja noudattavat nopeusrajoitusta 30 km/h.
 
Lisätietoja:

Liikenneviraston viestinnän päivystys, p. 040 520 1177,
liikennejärjestelyt ja bussikorvaukset:
www.vr.fi,
häiriöt tieliikenteessä,
tiedot yleisen sähkönjakelun katkoksista:
www.fortum.fi ja www.vattenfall.fi.

reaktionapit